Millet bahçesine konut inşaatı yapılacak

TOKİ'nin Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapacağı millet bahçesi projesinin planlarında 65 bin metrekare konut için ayrıldı.

15 Ocak 2022 - 09:04

İstanbul Sultangazi'de Zübeyde Hanım Mahallesi'nde 290 bin metrekarelik alanda Sultangazi Belediyesi'nin talebi üzerine plan çalışması yapıldı. TOKİ tarafından hazırlanan imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

Maliye Hazinesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan 290 bin metrekarelik arazi, mevcut planlarda “resmi kurum-karayolları kamulaştırma alanı”, “taşkına maruz alan” ve “park” fonksiyonuna sahipti.

Sözcü'de Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan değişikliği ile dev arazinin 65 bin metrekaresi gelişme konut alanı, 4 bin metrekaresi otopark, 4 bin 500 metrekaresi cami, 166 bin 771 metrekaresi millet bahçesi, 30 bin metrekaresi “resmi kurum alanı” olarak önerildi.

Gelişme konut alanında emsal 1,50, yükseklik 6 kat olacak. Bu bölümde 97 bin 557 metrekare inşaat yapılacak ve yaklaşık 3 bin 900 yeni nüfus gelecek. Karayolları Bakım ve Onarım Tesisi yapılacak resmi kurum alanında da emsal 1,50, yükseklik 4 kat olarak belirlendi.

Bu haber 431 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()