MEVZUAT KİŞİYE VE KURUMLARA GÖRE YORUMLANAMAZ!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova’da bazı liselerden öğrencilerin pilav yemeye diye okuldan çıkarılıp “Mevlid-i Nebi Haftası”na götürülmesini Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Polat “Bu bir dayatmadır. Dini içerikli etkinliğe katılım isteğe bağlı ve öğrenci velilerinin izni ile gerçekleştirilir. Okul yönetimlerinin bu tutumu derhal soruşturulmalıdır.” dedi.

15 Kasım 2019 - 10:49

Polat “Selçuk Yaşar Boyacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi (BAL), İzmir Fen Lisesi gibi okulların aralarında bulunduğu lise öğrencileri, “pilav yemeye” denilerek, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi Haftası"na götürüldü. Veliler çocuklarının okulda eğitim gördüklerini düşünürken, evlatları izinleri olmadan dini bir programa götürülüyor. Eğitim ve öğretim, Devletin gözetim ve denetimi altında, Atatürk ilkeleri ve İnkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılır. Öğrencilerin okul dışı faaliyetlere katılmasıyla alakalı mevzuat açık ve ortadadır.  Mevzuat kişiye ve kurumlara göre yorumlanamaz. Burada bir kasıt vardır ve sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmalıdır.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’A SORULAR:

1)Öğrencilerin okul dışındaki etkinliklere katılımı velilerin iznine tabi iken Bornova Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliği adı altında Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte ailelerinden neden izin alınmamıştır? Bu durum mevzuatın neresinde yazmaktadır?

2)Bu konferans düzenlenirken Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alınmış mıdır?

3)Katılan konuşmacıların eğitim düzeyi uzmanlık alanı nedir? Hangi konular konuşulmuştur?

4)Konferansın ders saatlerinde yapılması müfredata uygun mudur? Anlatılan konuların öğrencilere etkisi ve eğitim durumlarına uygunluğu araştırılmış mıdır? 

5)Öğrencilerin velilerinden izin almadan etkinliğe götürülmesi ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa, soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

6)İzmir’de benzer etkinlikler yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa hangi ilçelerde hangi içeriklerle yapılmaktadır?

7)Öğrencilere konuşmalar sırasında “cariyeler”in de anlatıldığı doğru mudur?

8)Müftülük tarafından düzenlenen etkinlik hangi gerekçelerle bir okulda düzenlenmiştir? Bornova’da bu etkinliği düzenleyecek başka salon yok mudur?

9)Etkinliğe hangi okullardan, kaç öğrenci katılmıştır? Bu okullar ve öğrenciler hangi kriterlere göre seçilmiştir?

Bu haber 615 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()