Meteoroloji İstanbul'u Uyarıyor

İstanbul için hava durumu ile ilgili meteoroloji tarafından saat verilerek yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısında İstanbul il genelinde bugün (15 Ekim Pazartesi günü) yağışlı (yağmurlu) havanın hakim olması bekleniyor.

15 Ekim 2018 - 10:15

stanbul hava durumu ile ilgili yayınlanan son dakika tahmin raporunda bugün, 15 Ekim Pazartesi günü saat 12.00 - 18.00 arasında sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan yağışların saat 18.00 - 24.00 arasında ise "mevzi sağanak yağış" şeklinde devam etmesi bekleniyor.

MEVZİ SAĞANAK YAĞIŞ NE DEMEK?
Mevzi sağanak yağış; aniden bastıran ve birden yağış bırakan bulutlar cephesel yani mevzi sağanak yağışı oluşturur. Yağmur bulutlarının birden oluşup bulundukları yere dakikalarca yağış bırakması mevzi sağanak olarak açıklanabilir. Bu gibi yağışlar genellikle deniz kenarına yakın yerlerde oluşur. Ani ısı düşüşü ve havanın birden değişmesiyle mevzi sağanak yağışı meydana gelir. Mevzi sağanakların süresi genellikle kısadır; fakat etkili bir yağış türüdür.

Kaynak: www.birgun.net
Bu haber 1111 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()