Merkel Şokta

Bavyera Eyaleti' nde yapılan seçimlerde iktidardaki CSU büyük oy kaybına uğradı. CSU salt çoğunluğu kaybederken, Yeşiller ise oy oranını arttırdı, sağ popülist AfD ise ilk kez meclise girmeyi başardı.

16 Ekim 2018 - 02:00

Almanya'nın Bavyera Eyaletin'de yaşayan 9,5 milyon seçmen yeni eyalet meclisini belirlemek için sandık başındaydı.  Seçimlere katılım oranı rekor bir seviyeye ulaşarak yüzde 72,4 olarak açıklandı. 2013 yılındaki seçimlerde katılım oranı yüzde 63,6'da kalmıştı.

Açıklanan geçici sonuçlara göre iktidardaki Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) yaklaşık yüzde 10 oranında oy kaybetti ve yüzde 37,2 oranında kaldı. Yeşiller ise oylarını artırarak yüzde 17,5 ile sandıktan ikinci parti olarak çıkmayı başardı. Hür Seçmenler partisi (Freie Wähler) yüzde 11,6, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) yüzde 10,2, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 9,7, Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 5,1, Sol Parti ise yüzde 3,2 oranında oy aldı. Bu durumda AfD ilk kez Bavyera Eyalet Meclisi'ne girmiş oldu. Sol Parti ise barajı aşamadığı için meclis dışında kaldı.

 

 

Bu haber 1372 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()