Menemen Belediyesi, "çevre katliamı"na dur dedi

Menemen’in Musabey mahallesi Maltepe yolu üzerinde ruhsatsız işletilen Hurdacılık Sanayii’nde yığılı halde bulunan balık ve balık yemi atıklarının etrafa bıraktığı kötü koku nedeniyle Menemen Belediyesi, halk sağlığına zarar veren bölgeyi mühürledi.

31 Mayıs 2019 - 13:41 - Güncelleme: 31 Mayıs 2019 - 14:07

Menemen’in Musabey mahallesi Maltepe yolu üzerinde ruhsatsız işletilen Hurdacılık Sanayii’nde yığılı halde bulunan balık ve balık yemi atıklarının etrafa bıraktığı kötü koku nedeniyle mahalleli ayağa kalktı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bu kirliliğe son vermek adına yasal olmayan ve halk sağlığına zarar veren bölgeyi mühürledi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bölgede yaşanan çevre katliamına ‘Dur’ demek için adım attı. Musabey mahallesi Maltepe yolu üzerinde bulunan balık ve balık yemi atıklarının bulunduğu Hurdacılık Sanayii’nde yasalara aykırı şekilde yapılan uygulamalar bölge halkının sağlığına zarar veriyor. Yıllardır balık yemi atıklarının bulunduğu bölgedeki kirli koku ve hastalığa sebebiyet verecek olan  mikrobik ortama müdahalede bulunan Aksoy, “Bugün itibariyle yasalara uygun olmadan işletilen bu yer mühürlenmiştir. Bir daha buranın kullanıma açılmasına asla müsaade edilmeyecektir. Menemenlimizin sağlığı her şeyden önce gelir” dedi.

"Başkanımız gerçek bir halk adamı"

Bölge sakinlerinden Abdulbaki Dicle (45) atıkların bulunduğu alanda yıllardır kesin çözüm olmadığını belirterek, “ Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her yıl Belediye, Kaymakamlık, Valilik ve hatta Cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere başvuruda bulunuyorduk. Yetkililer mühürlüyorlar ve aradan geçen 1 ayın sonunda tekrar kullanıma açılıyordu. Şikayetimizi Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’a bir kez iletmemiz yeterli oldu. Aynı gün işlem başlatıp mührü vurdular. Çalışmalarını yakından takip ettiğim başkanımın gerçek bir halk adamı olduğuna tekrar şahit oldum” ifadelerini kullandı.

0
Bu haber 942 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()