Meksika'da seçimler öncesinde 21 kadın aday katledildi

Meksika'nın yerel seçim sürecinde öldürülen adayların yüzde 60'ını kadınlar oluşturuyor.

09 Haziran 2021 - 23:10

Salı günü, sivil toplum kuruluşu "Observatoria Ciudadana Todas Mx", Meksika'nın yerel seçim sürecinde öldürülen adayların yüzde 60'ının kadın olduğunu açıkladı.

Latin Amerika menşeli teleSUR'un haberine göre kuruluştan bir yetkili olan Yndira Sandoval, seçim sürecinde öldürülen 35 adaydan 21'inin kadın olması nedeniyle bu seçimleri "kadınlara yönelik en şiddetli ve düşmanca seçim süreci" olarak nitelendirdi.

Yerel seçimlerde kamu görevlerine aday olan 100'den fazla adaya yönelik cinsel veya aile içi şiddete ilişkin birkaç şikayet vardı. Kadın politikacılara karşı belirlenen başlıca şiddet türleri, diğer erkek adaylar ve medya tarafından yapılan saldırılar, fiziksel saldırılar, tehditler ve köken ve cinsiyete göre ayrımcılık başlıkları altında toplanıyor.

Puebla, Ciudad de México, Yucatan, Veracruz ve Meksika Eyaleti, en çok şiddet ihbar edilen bölgeler oldu.

Sadece 6 partinin kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önlemeye yönelik protokolleri var. Ancak bu tür protokoller, yeterli uygulamanın veya adalete erişimin bir işareti değildi.

Ayrıca tüm siyasi partiler ve ulusal koalisyonlar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet faillerinin adaylığının geri çekilmesini sağlayan "3de3VsViolencia" taahhüdüne en az bir defa uymama vakasına sahip.

Bu haber 309 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()