Marmaris Büyükşehir El Ele Hizmete Devam Edecek

CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Mehmet Oktay , Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Başkan Adayı Osman Gürün, Marmaris köylerinde vatandaşlarla buluştular.

08 Mart 2019 - 10:58

İYİ Parti İlçe Başkanlığı ziyaretiyle güne başlayan CHP Adayları Oktay ve Gürün sonrasında Hisarönü, Turgut, Bayır Köyleri ağırlıklı olmak üzere, Marmaris köylerinde vatandaşların sorunlarını, isteklerini dinlediler.
                Köylülerin şikayetlerini dikkate alan CHP Başkan Adayı Mehmet Oktay,  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin henüz ilk dönemini yaşadığını, kendisinin de aynı zamanda  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduğuna dikkat çekerek; “Muğla Büyükşehirimiz 2014 yılında kuruldu ve Marmaris başta olmak üzere bir çok yerel hizmetlerde dönüşüm yaşandı. Bu yapılanma sürecinde Muğla Büyükşehir’in ilk başkanı olan Osman başkanımızla oldukça uyumlu çalışarak, bu süreci tamamlıyoruz. Büyükşehir olarak yapılanmamız devam ederken, yaptıklarımızın yanında eksiklerimizi de tespit ediyoruz. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Marmaris Belediyesi olarak, Muğla Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek,sorunları birlikte görüp, tespit edip çözeceğiz.” dedi.
                Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de köylüleri dinledikten sonra yaptığı açıklamada; “Ben Muğla Büyükşehir Belediyesinin kurucu Başkanı olmanın sorumluluğuyla yola çıktım. Bu ilk 5 yıllık dönemimizde yaşanan kurumsal yapılanma, hizmet birimlerinin hem oluştulması aynı zamanda hizmet vermesi,  yapılanmamız devam ederken  yeni yatırımların projelendirilmesi çalışmalarımız da devam etti. Belki bilmiyorsunuz ama şuan Muğla,  Türkiye’de 30 Büyükşehir içinde en borçlu 4. Belediye durumunda. Sebebi de yönetime gelir gelmez yasa gereği ilçe belediye borçlarını büyükşehir olarak devir aldık.   Marmaris'te ne yapılamadığı, neden yapılamadığın, Memedim çok iyi biliyor. Üç buçuk yıllık uğraşımızla Dünya Bankasından  900 Milyon TL kredi temin ettik.  Altyapı revizyonları, arıtma tesisinin geliştirilmesi önümüzdeki dönemde hızla yapılacak.  9 Akdeniz ülkesinden daha uzun bir kıyı şeridine sahibiz, sorumluluğumuz büyük.  Marmaris Barajından sürekli su sorunu yaşadığı bilinen Taşlıca köyümüz dahil, ihtiyac olan olan her yere suyu götüreceğiz. Öfkeyi, kini, ayrıştırmayı, terörist ,ilan edilmeyi duymak istemiyoruz artık.
  Güleryüzle hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz. Bütün Türkiye, yılın 1 haftasını Muğla'nın bir yerinde geçirme hayali kuruyor. İhtiyacımız olan şey barış, sevgi ve güven. Biz Memedimle çok iş yaptık; çoğu kararı oy birliğiyle aldığımız bir meclis ortamı yaratarak çalıştık.  1/25000’lik planları oy birliğiyle yaptık. Bu örnek bile bizim uzlaşmacı tavrımızı, çıkarcıları meydan vermediğimizi göstermeye yeter.  1/5000’likleri hazırlıyoruz ve ilçenin yapması gerekirken 1/1000’lik imar planlarını hazırlamak istiyoruz.
                İYİ Parti ile Muğla'da ortak aday, Marmaris'te tek listeyle seçime giriliyor. Bu olağanüstü bir şey. Türkiye genelindeYüzde 50'nin hatta 40'ın altında düştüklerinde, sarayda oturdukları koltukların ayakları sallanır, küttedenek düşerler. Sevgi, hoşgörü ve herkesi kucaklayan tavrımızla desteğinize talibiz. Önümüzdeki dönem Marmaris’e yeni otogar yapacağız.  Devlet bize yetki versin denetlesin Özel Çevre Kurulu işlerini biz yapalım, ÖÇK istemiyoruz.
 MUĞLA ALT YAPISINI TEK DÖNEMDE BİTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL
                Tüm altyapı, kanalizasyon, su ağını kurmak için 5 Milyar lira gerekli. Bunu tek dönemde bitirmemiz imkansızdı.  Devletin Muğla’dan  aldığı parayı, Muğla’ya yatırması lazım. Çünkü kentlerin ihtiyaçları bitmez ancak öncelik sırası ve uyumlu çalışma ile her iş adım adım yapılır.”  dedi.
 

Bu haber 963 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()