"Makinistler Telsizle Haberleşiyor"

Ankara’da yaşanan yüksek hızlı tren kazasıyla ilgili konuşan Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener “sinyalizasyon hattı yok, çalışanlar telsiz ve telefonla haberleşiyordu” dedi.

14 Aralık 2018 - 10:50

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolünden dönen lokomotif ile çarpıştı. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kazanın nedenine ilişkin inceleme başlatılırken, Artı Gerçek’e konuşan TMMOB’a bağlı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, sinayalizasyon hattı olmadığına dikkat çekti.

Ankara-Sincan hattında banliyö ile birlikte tadilat ve yenilenme çalışması yapıldığını belirten Yener, “Bu çalışmadan dolayı sinyalizasyonla ilgili bir sıkıntı var diye düşünüyoruz. Sinyalizasyon hattı yok, bundan dolayı demiryolu çalışanları telsiz ya da telefon konuşmasıyla haberleşiyordu. Fakat daha ilk kurulumda trenler Ankara-Sincan hattında daha düşük hızla çalışırken bu banliyö hattının açılmasıyla birlikte sinyalizasyonun çalışmaması ve hızın artırılması burada kaza riskini artırdı diye düşünüyoruz. İlk izlenimlerimiz böyle” diye konuştu.  
 

Kaynak: artigercek.com
Bu haber 1186 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()