Macron ve Netanyahu'dan 'İran'a karşı birlikte hareket etme' kararı

Paris'te bir araya gelen Macron ve Netanyahu'nun 'İran'a karşı birlikte çalışma kararı' aldığı, İsrail ile Fransa arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesi isteğini dile getirdiği açıklandı.

03 Şubat 2023 - 13:45

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İran'a karşı beraber hareket etme kararı aldığı" belirtildi.

Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere dün, Fransa’nın başkenti Paris’e gelen Netanyahu'yu Elysee Sarayı'nda kabul etti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Macron ve Netanyahu, dün akşam baş başa yemek yedi, İran ve Filistin başta olmak üzere bölgesel birçok konuyu ele aldı.

Macron, Filistin topraklarındaki halihazırdaki duruma ilişkin endişelerini Netanyahu'ya aktararak, Filistinli ve İsrailli siviller arasında can kayıplarına yol açan şiddet sarmalını körükleyecek faaliyetlerden kaçınılması gerektiğini hatırlattı.

Fransa'nın Mescid-i Aksa'nın tarihi statükosuna olan bağlılığını hatırlatan Macron, gelecekte bir "Filistin devleti ihtimalini" ve bölgedeki barış umutlarını baltalayan yasa dışı yerleşim faaliyetlerine karşı olduğunu Netanyahu'ya iletti.

Bu haber 263 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()