Lüksemburg toplu taşımayı ücretsiz hale getiriyor

Lüksemburg'da Başbakan Xavier Bettel liderliğinde seçilen koalisyon hükümetinin planları çerçevesinde, tren, tramvay ve otobüslerdeki biletler önümüzdeki yaz kaldırılacak.

06 Aralık 2018 - 14:51

Ülkenin başkenti olan Lüksemburg şehri dünyada trafik sıkışıklığının en yoğun olduğu yerlerden ve parlamentodaki sol siyasetin temsilcileri olan Sosyalist İşçi Partisi ve Yeşiller seçim kampanyasında çevreyi ön plana alan söylemleri ön plana çıkarmıştı.

110 bin kişinin yaşadığı şehirde, ek olarak 400 bin kişi de ev ve iş arasında gidip geliyor. Ülkede 200 bini Fransa, Belçika ve Almanya'da yaşayan ve sınırı geçerek Lüksemburg'a çalışmaya gelen bir nüfüs da bulunuyor. Toplam nüfus böylelikle 600 bini aşıyor.

Lüksemburg'da banliyölerden ev ve iş arasında gidip gelenler de 2 saate kadar olan seyahatleri için 2 euro karşılığında hizmet alabiliyor.

Toplu taşımanın ücretsiz hale gelmesinin ardından 2020 yılında tüm bilet uygulamaları da iptal edilecek sadece trenlerdeki 1. ve 2. sınıf kompartımanlardaki biletler için çözüm aranıyor.

Kaynak: Birgün gazetesi
Bu haber 1903 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()