LGS'de Skandal Hesaplama!

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin iyi bir lisede okuyabilmek için ter döktüğü Liselere Geçiş Sınavı’nda bir öğrencinin sınavının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı.

02 Temmuz 2019 - 15:22 - Güncelleme: 02 Temmuz 2019 - 15:30

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin iyi bir lisede okuyabilmek için ter döktüğü Liselere Geçiş Sınavı’nda bir öğrencinin sınavının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. İzmir’de sınava giren M.E.F’nin  fen bilimleri alanında cevaplamadığı soru yanlış olarak yazıldı.

Puanı yanlış hesaplandı

Eğitim camiası, yaklaşık 1 milyon 74 bin öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı’nda Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yanlış puan hesabını konuşuyor. İzmir’de yaşayan M.E.F, girdiği LGS’de boş bıraktığı sorunun yanlış olarak kayda geçmesi üzerine sınav sonucuna itiraz etti. Fen bilimleri alanında cevap vermediği sorununyanlış diye hesaplanmasıyla 454,1654 puan alanM.E.F, yapılan yanlışı hemen fark etti ve durumu ailesine bildirdi. Bunun üzerine Mili Eğitim Bakanlığına dilekçe yazan aile, bakanlıktan yanlışlık yapıldığı yönünde bir cevap aldı ve MEB sisteminde puanın 455.5200 olarak düzeltildiğini gördü.

Neden gerekli hassasiyet gösterilmiyor?

Anadolu Eğitim Sen İzmir İl Temsilcisi Adnan Sarısayın, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu skandal hata üzerine basın açıklaması yaptı. Sarısayın, “Öğrencimizin girdiği sınavda boş bıraktığı sorunun yanlış olarak yazılması büyük bir hatadır. Yapılan itiraz sonucunda hatasını kabul eden Milli Eğitim Bakanlığı puanı düzeltti ama bu da akıllara başka yapılan hata var mıdır? sorusunu getirdi.  Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu tür sınavlarda neden gerekli hassasiyet gösterilmiyor? Yanlışlık optik okuyucudan mı kaynaklandı? Acaba başka hata var mı? Biz sendika olarak sorumlular hakkında gerekli işlemin bir an önce yapılmasını istiyoruz. LGS’de tercih dönemi başladı ve 12 Temmuz’da sona eriyor. Sonuçlar tekrar incelenerek hataya yer bırakılmamalı” dedi.

2019/07/2019-07-02-15-26-12.jpg
Bu haber 1164 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()