Levrek bahane, spor ve eğlence şahane” diyenler… Haydi Levrek Avına!

Mordoğan’da 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenecek 11. Levrek Avı Yarışması deniz tutkunlarından yoğun ilgi görüyor. 1000 kişi ile sınırlandırılan başvurular için son gün 30 Ocak…

15 Ocak 2020 - 10:06

Karaburun Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen ve amatör sportif balıkçılık yapan kişilerin yoğun ilgisine sahne olan Levrek Avı Yarışması, 1-2 Şubat 2020 tarihleri arasında Mordoğan 1 Nolu Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl 11’inci kez düzenlenecek yarışma, amatör deniz tutkunlarının kıyasıya mücadelesine sahne olurken, yarışmacılar ve ailelerine çok eğlenceli bir hafta sonu yaşatıyor. Bu yılki sloganı “Denizin En Mavisi, Levreğin En Tazesi” olan yarışmaya başvurular Karaburun Belediyesi’nin kurumsal internet sayfası www.karaburun.bel.tr adresinden yapılıyor. Yarışma 1 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 20.30’da başlayacak, 2 Şubat 2020 Pazar günü saat 08.30’da son bulacak.

 

ÖDÜL YAĞMURU…

 

Türkiye’nin birçok yerinden amatör balıkçıları bir araya getiren organizasyon, sportif amaçlı balık tutulmasını sağlayarak, gerektiği durumlarda sosyal sorumluluk bilinci ile balıkların salım yapılması bilincini uyandırmayı amaçlıyor.Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçe ile özdeşleşen levrek avına ilk hafta 450 yarışmacının başvurduğunu hatırlatarak, 30 Ocak’ta sona erecek başvuruların 1000 kişi sınırlandırıldığını söyledi. Bugüne kadar gerçekleşen yarışmalar içinde en yoğun başvuruya sahne olan 11. Levrek Avı’nda birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye 1.000 TL değerinde hediye çeki verileceğini hatırlatan Erdoğan, 1.000 TL değerinde Kalamar Ödülü ile yarışmanın sonunda yapılacak çekilişle sürpriz hediyelerin de verileceğini sözlerine ekledi.

 

AMAÇ AMATÖR BALIKÇILIĞI DESTEKLEMEK

 

                Yarışmada ilk gün “Bir Aşk ve Savaş Nesnesi Olarak Levrek”, “LRF Yöntemi ile Levrek Avı”, “Balıkçılık İnançları”, ve “Levrekli Lezzetler” gibi konularda öğretici ve eğlenceli söyleşilerin de gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, Karaburun’un Türkiye’nin en temiz denizine sahip olduğunu, bu doğal zenginliğe ilişkin farkındalık yaratmayı amaçladıklarını da vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bu etkinlikte yarışmacılarımız ve halkımız ile doyasıya eğlenecek, Karaburun’un güzelliklerini tüm Türkiye’ye tanıtacak ve mavi vatanımızın muhteşem besin kaynaklarını tadacağız. Yarışmamız, kendisini ‘amatör balıkçı’ olarak tanımlayan genç, yaşlı, kadın, çocuk herkese açık. Bu yarışmada denizlerimizdeki balık popülasyonu için farkındalık yaratarak 40 santimetrenin altındaki levrekleri değerlendirme dışı tutacak ve yarışmacılarımızdan bu balıkları tekrar suya bırakmalarını isteyeceğiz. ‘Levrek bahane, spor ve eğlence şahane’ diyen herkesi Karaburun’a davet ediyoruz…”

Bu haber 1340 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()