Kulaçlar Çocuk Felcini Bitirmek İçin Atılacak

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Çanakkale Rotary Kulübü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda “33. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması” düzenliyor. Bu yıl 12 farklı ülkeden 170 yabancı, 600 yerli katılımcı olmak üzere toplam 770 yüzücünün katıldığı yarışma,Rotary’nin 1989 yılından bu yana sürdürdüğü Çocuk Felcini sonlandırmak için gerçekleşecek.

29 Ağustos 2019 - 11:15

Uluslararası Rotary 2440. Bölge 5. Grup Kulüplerinden Çanakkale Rotary Kulübü’nün en önemli toplum birliği projelerinden biri olan ve her yıl Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kutlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak yapılan Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme yarışmasının bu yıl 33.sü gerçekleştiriliyor. Çanakkale Rotary Kulübü’nün bundan 33 yıl önce başlattığı ve kulüp üyelerinin yaklaşık 9 ay süren özverili çalışmaları sonucunda yapılan yarışmaya bu yıl rekor bir sayı ile en küçük 2005, en büyük 1941 doğumlu 12 farklı ülkeden 170 yabancı, 600 yerli toplam 770 yüzücü katılıyor.

30 yılı aşkın süren ve uluslar arası çapta böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını dile getiren Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hakan Pamukçu, “İki kıtayı birleştiren ve barışın, dostluğun, kardeşliğin önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleşen 33. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmamız bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşecek. İlhamını Çanakkale Boğazı’nda yaşanmış bir antik çağ hikâyesi olan Hero ve Keander’ın hüzünlü aşk hikâyesinden alan yarışmamızda kulaçlar; Avrupa yakasında şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası’nın Eceabat ilçesi kumsalı ile Asya yakasındaki Çimenlik Kalesi kumsalı arasında 3,5 deniz mili mesafede yüzülecek. İki kıtayı birleştiren 105 dakikalık süreçte tamamlanacak olan yarışmaya 280 görevli fiilen katkı sağlayacak. Yüzme Federasyon takviminde yer alan, yerli ve yabancı 2 bin kişin izlediği, 17 kamu kurum ve kuruluşunun destek verdiği 33. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmamıza tüm halkımızı davet ediyoruz.”diye konuştu.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek ise, “Bu bizim bölgemizin en önemli projelerinin başında geliyor. 33 yıldır kesintisiz gerçekleşmesinin çok büyük önemi var. Bu yıl ilk defa bir Rotary teması ile donatıldı “Çocuk Felcine Son”. Böyle olduğu için de Dünya çapında bir organizasyon haline geldi. Amerika, İngiltere, İtalya, İrlanda, Güney Afrika, İsviçre, Almanya, Avusturalya, Man Adası, İsrail, Avusturya, İsveç olmak üzere 12 ülkeden 170 katılımcımız var. 10 tane de ampute gencimiz boğazı yüzerek geçecek. Çok güzel bir yarışma olmasını temenni ediyor, emeği geçen katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 2711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()