KÜÇÜK PRENS, BEŞKAPILAR’DAN GEÇTİ

Yazar Ali Lidar ‘‘Küçük Prens üzerine ve Küçük Prens Müzesi’’ konulu söyleşisiyle Foça Kitap Günlerine katıldı.

23 Ağustos 2019 - 15:18

Eskişehir doğumlu öğretmen ve yazar Ali Lidar, Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan ‘‘Küçük Prens’’ isimli masal hakkında ilgi çekici notlar aktardı.

 

Lidar, dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biri olan ‘‘Küçük Prens’’in Sümerce gibi günümüzde konuşulmayan dillere çevrildiğini, hatta şivelere uyarlandığını ifade etti.

 

Eskişehir Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapan Ali Lidar, okul hizmet binası eklentisinde bir Küçük Prens Müzesi kurmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Lidar, bu projeyi hayata geçirebilmek için, ‘‘Küçük Prens’’ eserini sevenlere maddi destek çağrısında bulundu.

Bu haber 835 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()