Köy Okullarında Harika Konserler

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı 6. Grup Kulüpleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası iş birliği ile "Köyümüzde Konser Var" projesi kapsamında Doğançay köyündeki Mualla Muzaffer Yersel Ortaokulu öğrencileri için Quartet konseri düzenlendi.

23 Ekim 2018 - 10:59

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Köyümüze Rotary Geldi çalışmaları kapsamında düzenlenen "Köyümüzde Konser Var" projesi ile köylerdeki okullarda çocukları senfoni ile tanıştırıyor. Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı 6. Grup Kulüpleri olan Bostanlı, Çakabey, Çiğli, Karşıyaka ve Mavişehir Rotary Kulüpleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın katkıları ile Gökçealan, Doğançay, Sütçüler, Bulgurca ve Gerenköy'de okuyan öğrenciler için bir konser düzenledi. Konserde enstrümanlarla kaynaşan çocukların yeteneklerini keşfetmeleri de amaçlanıyor.

 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının klasik müzik konseriyle hayal güçlerini zenginleştiren Doğançaylı öğrenciler, daha sonra müzik aletlerini tanıdı.  İlgili olan çocuklar, bu enstrümanları deneyerek çalma fırsatı elde etti. Yeteneği olan gençlerle daha sonra iletişim kurularak yatkınlığı olduğu enstrümanla ilgili ders almasının sağlandığı etkinliğin temel amacı, "kent merkezine uzak bölgelerde yaşayan çocuk ve gençleri çok sesli müzikle tanıştırmak ve müziği sevdirmek" olarak özetlendi. Etkinlikte konuşan Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Aaleddin Demircioğlu ise, çok sesli müziğin sevgi, saygı, hoşgörü, empati duygularını geliştiren müziğin evrensel dilini kullanarak onu salonlardan çıkartıp çocuklarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

"Köyümüze Konser Var" etkinlikleri, 23 Ekim'de Kemalpaşa'nın Sütçüler Köyü- 80. Yıl Sütçüler Okulu'nda, 24 Ekim'de Menderes'in Bulgurca Köyü- Bulgurca Ortaokulu'nda, 25 Ekim'de ise Foça Gerenköy Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliklerin başlama saati 14.00.

Bu haber 2470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()