KOSBİ’de Tapu Sevinci

Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer alan İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ), yürütülen parselasyon çalışmaları kapsamında ikinci etabın tapuları da sahiplerine törenle teslim edildi. Birinci etap parselasyon çalışmaları sonucu 262 sanayi parselinin tapuları daha önce sahiplerine dağıtılırken, ikinci etap parselasyon çalışmalarının sonucunda da tapular sahiplerine teslim edildi.

17 Şubat 2018 - 10:53

KOSBİ Hilmi Şekerci Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, aynı zamanda tapusunu da alan Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, KOSBİ Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı.

İkinci etap da tamam

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kamil Porsuk, uzun zamandan beri ısrarla beklenen ve fazlasıyla çaba gösterilen bir sürecin sonuna geldiklerini belirterek, “1300 hektar alan içinde yapılan imar planımız 2015 temmuz ayında onaylanmıştı. 3 etap halinde parselasyon yapma kararı almış ve hemen çalışmaya başlamıştık. 21 eylül 2017 de birinci etabın tapularını dağıttık. Şimdi ikinci etabın tapularını dağıtıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İkinci etap parselasyon çalışmaları sırasında iki askı süreci yaşandığını ve gelen talepler doğrultusunda mevzuatın müsaade ettiği ölçüde tapu sahipleri lehine düzenlemeler yaptıklarını belirten Porsuk, “İkinci etap parselasyon çalışmalarının tamamlanması ve tapuların sahiplerine dağıtılmasıyla bizler de alt yapı çalışmalarına başladık. Bundan sonra yatırım üretim ve istihdam zamanıdır. Önümüzde Yiğitler Barajı hariç 150 milyon liralık yatırım söz konusu. Birkaç yıl içinde bu alt yapı çalışmalarını da tamamlayacağız. Ülkemizin 2023 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada, bölgemizin yapacağı katkının sizler sayesinde azami seviyeye çıkacağına inancım tam” diye konuştu.

KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk ise 3. etap parselasyon çalışmalarının da devam ettiğini ifade ederek, “Birinci etapta 250 sanayi, 12 hizmet ve destek alanı olmak üzere 262 parsel oluştu. İkinci etapta 491 parsel uygulamaya girdi. 58 imar adası, 365 adet sanayi, 8 adet hizmet destek alanı, 24 adet sosyal tesis ve teknik alt yapı alanı oluşturuldu” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından katılımcılara tapuları törenle teslim edildi.

Bu haber 1452 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()