KONUT SEKTÖRÜNDE CANLANMA BAŞLADI

Döviz kurlarında 2018 yılı Ağustos ayında başlayan dalgalanmanın, inşaat sektöründe yarattığı tahribatın etkileri azalıyor. Kamu bankalarının ardından özel bankaların da konut kredisi faiz oranların yüzde 1 seviyelerine çekmesi, aylardır durgun bir seyir izleyen konut sektörünü yeniden hareketlendirdi.

25 Eylül 2019 - 09:14

Alman bina otomasyonu ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker Antriebe’nin Türkiye Genel Müdürü Erdinç Yazganoğlu, kredi faizlerinde görülen yüzde 1 düzeyinin, sektörün tüm tarafları için “psikolojik sınır” olduğunu belirtti. Faizlerdeki düşüş ve döviz kurlarında yaşanan stabilite etkisinin Ağustos ayında süratle görülmeye başlandığına işaret eden Yazganoğlu, “2019 Geçen ay ipotekli satışlar geçen yılın aynı ayına göre %168 artış kaydetti. Satılan 110.538 konutun 34.148’i ipotekli konut satışı oldu. Özellikle markalı konutların satışında dikkat çeken bir ivme yaşanıyor” dedi. 

7 MİLYONUN ÜZERİNDE KONUT DÖNÜŞÜM BEKLİYOR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de dönüşüme uğraması gereken 7 Milyonun üzerinde konut olduğunu hatırlatan Yazganoğlu, bu durumun talep tarafında canlılığın korunacağını gösterdiğini söyledi. Türk insanının daha rahat, güvenli ve yüksek standartlı konutlara olan talebinin arttığını vurgulayan Erdinç Yazganoğlu, bu konutların kaliteli ve yüksek standartlı olmasının bir tüketici tercihi olduğuna dikkat çekti. Yüksek teknolojili ürünlerin toplam inşaat maliyetleri içindeki payının giderek düştüğünü anımsatan Yazganoğlu, sektöre yönelik “katma değer yaratmıyor” eleştirilerinin haksızlık olduğu görüşünü dile getirdi. Yazganoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “İnşaat sektörünün onlarca alt sektöre çok geniş bir sipariş hacmi bulunuyor. Seramikten mobilyaya, çimentodan demir çeliğe kadar pek çok işkolunu hareketlendiren bir yapıdan söz ediyoruz.

Ayrıca ülkemizde vazgeçilemeyecek oranda işgücünü istihdam ettiğini biliyoruz. Tüm bu veriler ışığında konut sektörünün katma değer yaratmadığı önermesi doğru değil. Ülkemizde ihtiyaç fazlası olan ve yüksek gelir grubuna hitap eden bir konut stoğu olduğu doğru. Finansman kaynaklarına erişimin kolaylaşması ile bu stoğun rahatlıkla eritilebileceğini görebiliyoruz.

Bu haber 912 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()