Konak’ta Aday Kargaşası

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de birçok belediye başkan adayını netleştirme konusunda sonuca yaklaşırken metropol ilçe olan Konak’ta aday adayları kargaşasında kaos yerini koruyor.

25 Ocak 2019 - 09:48

Kulislerde Sema Pekdaş’ın aday olmayacağı yüksek sesle dile getirilirken yerine partisinin hangi ismi aday göstereceği kargaşası devam ediyor.

 

Önceki belediye başkanı Hakan Tartan’ın aday adayları arasında olduğu Konak’ta başta eski İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Sekreterliği görevinden istifa eden Birgül Değirmenci, İl Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Mehmet Türkbay, eski İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu gibi  kamuoyunun yakından tanıdığı isimler aday adaylığı sürecinde göze çarpıyor. Bunun yanında Tunceli’nin Hozat İlçesi Belediye Başkanı Celalettin Polat’ın Konak’tan Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapması, ayrıca Çankaya Belediye Meclis Üyesi Aşur Cem Tağluk’un da bu ilçeyi tercih etmesi Pektaş’ın koltuğunun cazibesinin İzmir dışına taştığını gösteriyor. 

 

 

Akademisyenler de Yarışın İçinde

 

Eski Parti Meclisi (PM) üyesi olan Prof. Dr. Özkan Yıldız ve Doç. Dr. Türkan Başyiğit adaylık için yarışan akademisyenler olarak dikkat çekiyor. Yıldız’ın aynı zamanda Hozat Belediye Başkanı Polat gibi Tuncelili olması dikkat çeken başka bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. 


Örgüt Tepkili

 

Kulislerde dolaşan bazı isimler de örgütün tepkisini çekiyor. EGİAD eski başkanı Seda Kaya isminin Konak Belediye Başkan Adaylığı için dillendirilmesi parti tabanında tepki ile karşılanıyor. 2014 seçimlerinden sonra 5 yıl boyunca ilçe örgütü ile mevcut belediye başkanı arasında ki buzların erimediği konakta aynı tablonun yaşanma ihtimali partilileri korkutuyor. Seda Kaya isminin aday gösterilmesi durumunda parti tabanının ciddi tepki göstereceği de gelen haber arasında.

 

Konak’ta yaşanan aday bilmecesini çözmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin nasıl bir formül uygulayacağı merak ediliyor. Bu noktada mevcut aday adaylarının dışında söz konusu tabloyu birleştirecek bir ismin gündeme geleceği Genel Merkez’den sızan bilgiler arasında.

Bu haber 3792 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()