Konak Belediyesinden Örnek Kararlar

Konak Belediyesi Temmuz ayı ikinci meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un şehir dışı programı sebebi ile Meclis Başkan Vekili Cenap Börühan'ın başkanlık yaptığı toplantı da Başkanlıktan gelen önergelerin ardından Komisyondan Gelen Raporlar da oy birliği ile meclisten geçti.

05 Temmuz 2019 - 08:30

En çok dikkat çeken raporlardan biri İzmir'in turizminin gelişimine katkı sağlayacak olan Turizmi Danışma Ofislerinin kurulmasına yönelik Konak Belediyesi Turizm Komisyonu tarafından meclise sunulan rapor oy birliği ile kabul edildi.  Kente gelen turistlerin bilgilendirilmesine yönelik Kent Turizm Danışma Ofislerinin kurulması, kılavuz broşür bastırılması, var olanların işlevselliğinin artırılması, turizm panolarının oluşturulması gibi çalışmalar yaparak kentin turizme katkısını artırmak amaçlanıyor.

İzmir turizmi canlanacak

İzmir Turizm Tanıtma Vakfı ve Konak Belediyesi Turizm komisyonunun ortak çalışmasıyla İzmir Turizminin gelişmesine katkı koyacak çalışmalar yapılacağı belirtildi. Bir diğer dikkat çeken rapor ise evlerde süresi dolmuş ya da kullanılmayan ilaçların çevreye ve halk sağlığına zarar vermemesi için Konak İlçe sınırları içinde bulunan eczanelerle bu ilaçların toplanacağı belirtildi.

Kullanılmayan ilaçlar toplanacak

Sağlık Komisyonu Başkanı Eczacı Barış Özgen, evlerde bulunan ihtiyaç fazlası ve ya kullanılmış, yarım kalmış ilaçların kimyasal atık olduğunu ve çöpe atıldığında çevreye, doğa zarar verdiğini belirtti. Özgen yaklaşık 100 eczane ile işbirliği yapıldığını ve eczanelere konacak sarı bidonlarda bu ilaçların toplanarak atık toplama merkezine gönderileceğini sonra da imha edileceğini söyledi.

Örnek bir çalışma

Özgen, "Bırakılacak sarı bidonların üzerinde Konak Belediyesi, İzmir Eczacılar Odası'nın ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi'nin amblemleri bulunacak. Vatandaşlar bu kutulara atık ilaçlarını bırakabilecek. Bidonlar dolduğunda belediyemiz tarafından toplanacak ve atık toplama merkezine götürülecek, daha sonra da imhaya gönderilecek. Umarım bu örnek çalışma tüm Türkiye'ye yayılır" dedi. Barış Özgen, Konak'ta 235 Eczane olduğunu ve işbirliği yapılacak eczane sayısının da giderek artacağını söyledi.

 

Bu haber 809 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()