Kolombiya, Şili ve Antarktika'da depremler

Kolombiya'da 5,1, Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında 5,8, Antarktika'da Güney Shetland Adaları yakınında ise 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

24 Ocak 2021 - 12:52

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kolombiya Jeoloji Servisi'nden (SGC) yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 16.12'de Huila yönetim bölgesine bağlı Baraya kasabasında 5,1 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, SGC, 30 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün, ülkenin güneybatısındaki Baraya olduğunu açıkladı. 

Yetkililer, depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını açıkladı. 

Öte yandan, Şili'nin başkenti Santiago yakınlarında 5,8, Antarktika'da Güney Shetland Adaları yakınında ise 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Şili'de meydana gelen depremin merkez üssünün başkent Santiago'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki bölgede, 110 kilometre derinlikte olduğunu açıkladı.

Henüz can ve mal kaybı bildirilmeyen depremin ardından "tsunami" uyarısı da yapılmadı.

Şili önce tsunami uyarısında bulundu, sonra özür diledi

Antarktika'da, Şili'nin bilimsel araştırma üssü O'higgins'e yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta, denizde 9,6 kilometre derinlikte meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin ise Şili İçişleri ve Kamu Güvenliği Bakanlığı Ulusal Acil Durum Ofisi (ONEMI), Twitter hesabından "tsunami" uyarısı yaptı ve bölgede sahillerin terk edilmesi çağrısında bulundu.

Ancak İngiltere menşeli The Guardian'ın aktardığına göre Şili'deki yetkililer, Antarktika'daki bir depremin ardından insanları kıyı bölgelerinden çıkmaya çağıran tsunami uyarısının "yanlış" olduğunu ve panik yaydığı için "pişman olduklarını" söylediler.

Ülkenin İçişleri Bakanlığı, ülkenin dört bir yanındaki cep telefonlarına da halkı kıyı bölgelerini terk etmeye çağıran bir mesaj gönderdi, ancak bakanlık daha sonra bunun yanlışlıkla gönderildiğini söyledi.

Bakanlığın Ulusal Acil Durum Dairesi'nden Miguel Ortiz bir basın toplantısında, sadece Antartik hattının tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlık ülke çapında telaşa neden olan mesajın "teknik bir hatadan" kaynaklandığını söyledi.

Antarktika için tsunami uyarısı da daha sonra kaldırıldı.

Bu haber 443 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()