“Kıymet ve Yalçın Oral Kütüphanesi”

Dr. Onur Oral ve Gazeteci-yazar Uğur Oral kardeşlerin girişimleriyle Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan kütüphaneye rahmetli anne ve babalarının isimleri verildi.

25 Ekim 2017 - 10:50

 “Kıymet ve Yalçın Oral Kütüphanesi”

Dr. Onur Oral ve Gazeteci-yazar Uğur Oral kardeşlerin girişimleriyle Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırılan kütüphaneye rahmetli anne ve babalarının isimleri verildi.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Onur Oral ve Gazeteci-Yazar Uğur Oral kardeşler, rahmetli anne babalarının isimlerini Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturdukları “Kıymet ve Yalçın Oral Kütüphanesi” aracılığıyla ölümsüzleştirdiler.  Gerçekleştirdikleri kitap bağışıyla okula  bir kütüphane kazandırdıklarını ifade edenDr. Onur Oral, “Okul Müdürü Hüseyin Muslu’nun yapıcı yaklaşımı neticesinde, eğitim aşığı, rahmetli anne ve babamızın isimlerinin bu kütüphanede yaşayacak olmasından ötürü mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Gazeteci-yazar Uğur Oral ise “Rahmetli anne ve babamız eğitime, okumaya aşık insanlardı ve bizim en mükemmel şekilde eğitim almamız için büyük özverilerde bulundular. Vefatlarının ardından isimlerini ölümsüzleştirebilme arayışına girdiğimizde, eğitime yönelik bir girişimde bulunmanın en doğru yol olacağına karar verdik. Anne babamız Yeni Foça Kabristanı’nda ebedi istirahatlarına çekildiklerinden Foça bizim için öncelikliydi. Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni yapılmıştı ve Okul Müdürü Hüseyin Muslu’dan kütüphanelerinin desteğe ihtiyacı olduğunu öğrendik. Geçtiğimiz yaz başında kollarımızı sıvayarak okul bünyesindeki kütüphanenin yeni eğitim öğretim dönemine eksiksiz hazır olması için çalışmaya başladık. Bu bağlamda dostlarımız da kütüphanelerindeki kitapları bağışlayarak bize çabamızda büyük destek verdiler,  yuvarladığımız kartopu bu katkılarla çığ haline dönüştü. Okul Müdürü Hüseyin Muslu da büyük bir jest yaparak bu kütüphaneye rahmetli anne babamızın isimlerini verme inceliğinde bulundu. Foça Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan ‘Kıymet ve Yalçın Oral Kütüphanesi’ artık bir anlamda, bizim rahmetli anne babamızla buluşma yerimiz olacak. Olanaklarımız ölçüsünde kütüphaneye katkılarımız her zaman devam edecek. Öğrenciler bu kütüphanedeki kitapları okudukça, aydınlandıkça rahmetli anne babamızın hayatlarındaki en büyük amaçlarının da gerçeğe dönüştüğünü görecek, bilecek ve bu bağlamda, evlatları olarak onların bu hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu ve onurunu yaşayacağız. Bize bu olanağı sağlayan Okul Müdürü Hüseyin Muslu’ya ve girişimimizde bize katkı veren tüm dostlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

“HERKESE ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR DAVRANIŞ”

Okul Müdürü Hüseyin Muslu da Doktor Onur Oral ve Gazeteci-Yazar Uğur Oral kardeşlerin çabasının önemine dikkat çekerek girişimlerinden ötürü teşekkür etti. Rahmetli anne ve babalarının isimlerini böylesine ulvi bir girişimle yaşatmalarının çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Hüseyin Muslu, “Franklin D.Roosevelt’in de söylediği gibi, kitaplar, uygarIığa yol gösteren ışıklardır. Kıymet ve Yalçın Oral Kütüphanesi’ndeki bu değerli kitaplar da öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri açısından yollarını aydınlatacaktır. Anadolu’nun dört bir yanında bu tarz desteğe ihtiyaç duyan okullarımız var. Onur ve Uğur Oral Kardeşlerin gösterdiği bu duyarlı ve sorumlu davranışın herkese örnek olması gerektiği kanaatindeyim. Katkıları neticesinde okulumuz birbirinden değerli eserleri bünyesinde barındıran bir kütüphaneye kavuştu. Böylesine sağduyulu evlatlar yetiştiren, eğitim aşığı rahmetliKıymet ve Yalçın Oral’ın isimlerini okulumuzun kütüphanesine vermekten ve onları bu şekilde yâd etmekten mutluluk ve onur duyduk” diye konuştu.

Bu haber 2601 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()