Kılıçdaroğlu, Seferihisar'da konuştu: "Milleti soyanlardan ahını almak benim boynumun borcu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milleti soyanlardan ahını almak benim boynumun borcu” dedi.

23 Eylül 2022 - 11:47 - Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 11:49

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5’inci Çalışma Toplantısı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya milletvekillerinin yanı sıra CHP İzmir İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmaları kısmından sonra basına kapalı olarak devam ettirildi. Önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Milleti soyanlardan ahını almak benim boynumun borcu” diye konuştu.
“Elazığlılar bizi kucakladı”
Soyer’in açıklamalarını işaret ederek ‘Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok’ diye söze başlayan Kılıçdaroğlu, “Biz umudu büyütmekteyiz. Evet derin bir yoksulluk var; ama umutsuzluğa yer yok. Biz umudu büyütmek, umudu yeşertmek, hiç kimsenin karamsarlığa kapılmayacağı bir iklim yaratmak ve bunu büyütmek zorundayız. Elazığ’da halkı tahrik etmeye çalışan afişler asıldı. Kaldırılması ile ilgili vekil arkadaşlarımız belli çevrelere duyurmaya çalıştılar. Haberi aldığımda dokunmayın kalsınlar deyip önünde fotoğraf verdim. Bu ülkenin insanı kışkırtmalara asla kapı aralamaz. Elazığ bütün onlara rağmen bizi kucakladı, caddelerinde gezdik. İzmir’den bütün Elazığlı hemşerilerime saygılarımızı sevgilerimizi gönderiyorum. Bunu yapanlar kim? afişleri basan kişi söylüyor, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin talepleri ile yapılmıştır dendi. Bir insan halkı tahrik etmeye kaklarsa ben ülkeyi yönetemiyorum noktasına gelmiştir” ifadelerini kullandı.
“Kurt geçirdiği kışı bilir ama geçirdiği ayaz unutmaz”
Kılıçdaroğlu, ülkenin yönetilemediğini herkesin bildiğini dile getirerek, “Sadece ben değil, bunu sokaktaki esnaf vatandaş herkes ayrıntıları ile görüyor. Türkiye’yi yönetemiyorlar evet, Türk Lirası her geçen gür eriyor bunu da görüyoruz. Birçok şeyi yaptılar fiyatlar düştü mü? hayır. Enflasyon düştü mü? hayır. Açık kapandı mı? hayır. Kurt geçirdiği kışı bilir ama geçirdiği ayaz unutmaz. Bilinmeyenlere ışık utuyoruz, herkesin bilmesini istiyoruz. Biz faize karşıyız diyorlar, faize karşı olmadıklarını tam tersi Cumhuriyet tarihinde görülmeyen bir olaya imza attıklarını unutmamalıyız. Tüm arkadaşlarımız gittikleri yerlerde bunu rakamlar ile anlatmalı. Bu aktarılan kaynak sıradan değil. İlk 8 ayda kur korumalı mevduata ödenen faiz 250 milyar lira. Faize karşıyız diyorlar; ama bu parayı ödüyorlar. Gerçeği herkese anlattığımızda toplumsal desteği çekebileceğimizi inanıyorum. Gittiğini yerlerle çiftçilere hakkı olan payın verilmediğini söyleyin, anlatın” açıklamasını yaptı.
Merkez Bankası faizi 13’ten 12’ye indirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “AK Parti’ye MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen gidin bir bankaya ister özel ister kamu. Gidin ben kredi çekmek istiyorum deyin size yüzde 12’den verecekler mi? vermeyecekler. Bankaların karı yüzde 500 arttı. Asgari ücretlinin geliri, esnafın geliri ya da vatandaşın geliri yüzde 500 arttı mı? Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz, kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Biz bunu beraber değiştireceğiz. Dini kullanarak bir avuç azınlığa milyarlarca lira aktırılıyor. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygılıyız. Ama millete yalan söylemek bizim kitabımızda yok. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda sadede Türkiye değil bütün dünya görecek. Dürüst çalışma devlette liyakatin, şeffaf devletin nasıl olduğunu dünya görecek” görüşünü aktardı.
“Devlet memurları sarayın kölesi değil”
Kılıçdaroğlu, 85 milyon insanın karnı doyması için çiftçiyi toprağa küstürmemesi gerektiğini dile getirerek, “Pamuk ve şeker pancarının fiyatı hala belirlenmedi. 34 yıl sonra bu ülkenin şeker ithal ettiğini hiçbir AK Parti’ye MHP’ye oy veren kardeşlerimizin unutmaması gerekiyor. Bu n asıl bir anlayış? Şekeri kim getiriyor, senin yandaşların. Bir sözüm var, milleti soyanlardan ahını almak benim boynumun borcu. İradelerini saraya bağlayanların geleceği yoktur. Erdoğan bunu biliyor, fark ediyor. Şimdi il başkanlarının, kadın kollarının yapamadığı işi devlet memurlarına yaptırmaya başlıyor. Devlet memurları sarayın kölesi değil devlet memurlarıdır. Devlet memurları, siz bir siyasi partinin memuru ya da sarayın memuru değilsiniz. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin memurusunuz. Sarayın hakimleri, savcıları, memurları ayrı Türkiye cumhuriyetinin ayrı. Biz hangi görüşten olura olsun devletin yanında duranları baş tacı yapacağız” dedi.
“Benimle olduğunuzu bilmek istiyorum”
Kılıçdaroğlu, vatandaşa ve salondakilere seslenerek, “Bu herkesi ezen sisteme direnmek zorundayız, direnmeliyiz ki büzden sonrakilere güzel bir ülke bırakabilirim. Bu saray iktidarı artık memlekete vereceği bir şey olmadığını çok iyi oluyor. Oligark beslemeleri ve havuz medyası ile çalışıyor. O bütün bunları maddi güçle yapmaya çalışsın, biz cesaret ile çalışacağız. Bu tabloyu ülkemiz içi evlatlarımız için ülkemizin saygınlığı için düzetmek zorundayız. Hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu mücadelemizde halk düşmanlığını beraber yeneceği. Benim şunu sormam lazım, siz gerçekten benimle birlikte isiniz? bazılarınızın sesi çıkmıyor ya da istemeden başka şeyler söylüyorlar. Bu hak düşmanlarını beraber yenecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu hissetmek, sırtımı size yaslamak istiyorum” ifadelerini kullandı.
“O paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim”
Son olarak Borsa İstanbul’a dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonu ile karşı karşıyayız. Borsada küçük yatırımcı soyuldu, soyuluyor. Küçük yatırımcıyı soranları isim isim firma firma biliyorum. Bu çaldıklarınız küçük yatırımcının paralarıdır. Açıkça söylüyorum bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim. SPK aklını başına alsın, görevini yapsın” dedi.
Yücel, “Bu İzmir’e hem güç hem sorunluluk verdi”
CHP İzmir İl Bakanı Deniz Yücel, bu toplantıya İzmir’in ev sahipliği yapmasının önemli bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, “Artık ayak seslerini iyiden iyiye duyduğumuz, kurulacağı gün için milletimizin adeta gün saydığı Millet iktidarına ve inançla ifade ediyorum ki, milyonların ve bizlerin gönlünden geçtiği gibi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığına giden yolda bir mihenk taşı olacağına yürekten inanıyoruz. İzmir olarak, bu yolda hem örgütümüzle hem de İzmirli vatandaşlarımızla birlikte, üzerimize düşeni yıllardır yaptığımız gibi, çok daha fazlasını yapmaya hazırız. İzmir, geçmişte olduğu gibi bugün de Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine, özgürlük ve bağımsızlığa bağlılığı üzerinden ve elbette, yandaşa değil, halk için çalışan yerel yönetimleri ve belediye başkanlarımız üzerinden, kendisiyle hesaplaşmaya girenlerin hesabını görmeye, İzmir’e şaşı bakanları, yan bakanları bir kez daha sandığa gömmeye kararlıdır. Partimiz ve Türkiye için son derece önemli olan ve İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu organizasyon, bizlere hem büyük bir güç hem de büyük bir sorumluluk vermiştir. Bu sorumluluk duygusuyla, İzmir’den sizlere söz veriyoruz; genel başkanımızın, ülkenin karanlık günlerden kurtulması için attığı her adımın ve Milletvekillerimizin 81 ilimizdeki çalışmalarında akıttıkları alın terinin, her damlasının İzmir’de hakkını vereceğiz” dedi.
Soyer, “Yorgunluk ve yılgınlık olmadan sizinle beraberiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise konuşmasında İzmir İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılına ilişkin konuşarak, “100 yıl ülkelerin tarihinde çok önemli bir kilometre taşıdır. İzmir bu unvana layık bir şekilde kutlamalıydı. Kurtuluşun şehri 9 Eylül, kuruluşun şehri ise 17 Şubat İktisat Kongresi’dir.  İzmir İktisat Kongresi’ni 100’ümcü yılını aynı görkem ile kutlamaya hazırlanıyoruz. Tarihe bakmayı araba kullanırken dikiz aynasına bakmaya benzetiyorum, kazasız belasız ilerlemek için arada bir kontrol etmek gerekir. 3 buçuk yıl süren işgal ve büyük yangından 5 ay sonra yeni bir devleti yaratmak, cumhuriyeti kurmak için düzenlenen bir kongre… Henüz Lozan müzakereleri bitmemiş, yeni cumhuriyet kurulmamış yangın yerine kongre düzenleniyor. İzmir’de düzenlenmesinin birçok sebebi var; ama bizim amacımız o günkü tarihi misyonu şimdi de yüklemek. Biz geçmişte yapılmayan iki şeyi de yapacağız; Geçmiş Yurttaş Formu, Akdeniz Yerel Yönetimler Formu. Bu derin umutsuzluk ve gelecek kaygılarıyla birlikte bu siyasi iklimde gelecekteki siyaseti belirleyerek Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğiz. Sayın genel başkanım bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Varlığınız ve liderliğinizden moral buluyoruz, azim buluyoruz. Ayağınıza taş değmesin, yolculuğunuzda yorgunluk ve yılgınlık olmadan sizinle beraberiz” diye konuştu.

Bu haber 176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()