Kılıçdaroğlu İzmir Kongresi'nde Neden Müdahil Değil?

İstanbul ve Ankara İl Kongreleri' ne müdahale eden Kılıçdaroğlu' nun İzmir İl Kongresi' ne müdahil olmaması kafalarda soru işaretine neden oldu.

06 Ocak 2018 - 17:58

CHP'de kongreler süreci devam ederken gözler, bugün yapılan (Cumartesi) Ankara, yarın(Pazar)İzmir ve 13 Ocak’ta yapılacak olan İstanbul kongrelerini çevrildi. İzmir’de 5 adayın il başkanlığı için yarışacağı kongrede;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel ve tabandan büyük destek gören Utku Gümrükçü’nün arasında geçeceği öngörülüyor.  
İşte bu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 büyük şehirde il kongrelerinde oynayacağı rol merak ediliyordu. Kılıçdaroğlu, Ankara’da mevcut başkan ile yola devam etmek istediğini belirtmesi ve bunu net olarak ilçe başkanlarına talimat biçiminde iletmesi üzerine Adnan Keskin isminde zorunlu bir uzlaşma sağlandığı görülüyor. İstanbul’da ise, milletvekilleriyle son bir görüşme yapıp aday çıkartacağı söylenirken mevcut il başkanı Cemal Canpolat’a karşı olduğunun da sinyallerini veriyor. Ankara ve İstanbul’a tüm yetkisi ile müdahil olan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e hiçbir şekilde müdahil olmaması, parti içinde eleştirilere neden oldu. 
‘ÖZGÜRLÜKÇÜ SOL’ MU ENGEL OLDU?
Kılıçdaroğlu’nun İzmir milletvekilli olmasına rağmen İzmir’le ilgili düşüncelerini paylaşmamasının nedeni olarak her gittiği yerde örnek gösterdiği İzmir’de sorun varmış havası oluşmasına neden olmamak ve Adalet Yürüyüşü' nden bir kaç ay önce “Özgürlükçü Sol” adı altında başlatılan muhalif hareketin örgütlenmesini yaptığı iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski İl Başkanı Alaattin Yüksel kanadını karşısına almamak olduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de bu yapıya karışı parti içinde oluşan tepki ve ortaya çıkan hareketin gücünü de göz önünde tutarak bu tavra girdiği de bir başka iddia konusu.
Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu, danışmanı Veli Özdemir’in delegeleri bilinçli yanıltarak ‘Genel Başkanın adayı’ Deniz Yücel’dir diye telefon açtığı iddialarından sonra Özdemir’i yanına çağırması, dikkatlerden kaçmamıştı. 

 

Bu haber 857 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()