Kılıçdaroğlu: Bahçeli cebinde dolar mı Türk lirası mı taşıyor?

Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez dar gelirli gruplardan kaynak alıp, bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktarılıyor. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor' dedi.

24 Mayıs 2022 - 18:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dar gelirli gruplardan kaynak alıp, bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktaran ekonomik politikasına tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan. Pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyor" diye konuştu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle: 

"Geldiğimiz noktada Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görüyoruz. Bütün vatandaşlarıma çalıştığı alan ne olursa olsun seslenmek isterim, siz de görüyorsunuz ben de görüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. O kadar havai bir yapı var ki, gerçeklerden o kadar kopuk bir yapı var ki eleştiri geldiği zaman gözlerime bakın diyorlar. Biz sizin gözünüze, boyunuza, endamınıza, diplomanıza da baktık: Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Türkiye ilk kez kriz yaşamıyor, bu krizlerden çıktı. 

Vatandaştan kopan, derdini dinlemeyen bir yönetim Türkiye'de var olan sorunları çözemez, çözemiyor. Devlette liyakat sistemini bitirirseniz devleti içten içe çürütürsünüz. Geldiğimiz nokta budur. Kimin ne yaptığı belli değil. İnsanlar pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyor. Bu tablo Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanıyor. 

'84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor'

İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dar gelirli gruplardan kaynak alıp, bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktaran ekonomik politikasına tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Aşağıda insanlar perişan. Pazara çıkamıyor, alışveriş yapamıyor. 

Bundan sonra zamlar devam edecek. EPDK, elektrik üreticilerine tavan fiyat koymuştu. 19 Mayıs'ta tavanı yükselttiler. Temmuz veya Ağustos'ta zam gelecek demek bu. Vatandaşlarımız hazırlıklı olsun.

Bahçeli cebinde dolar mı Türk lirası mı taşıyor? Merak ediyorum. Bahçeli, hâlâ Türk lirasını itibarsız hale getiren iktidara destek veriyorsa orada bir sorun var deriz. 

(Maltepe Mitingi) Yüz binler aş, iş, eşitlik, her evde huzur olsun istiyordu, onların aracılığıyla milyonlara seslendik. Söz verdik haramilerin saltanatını yıkacağız. Hiçkimse en ufak bir endişe taşımasın; sözümüz söz; haramilerin saltanatını yıkacağız. Bize güvenin, bizim arkamızda kara bir leke yok. Birilerinin önünde boyun eğmeyiz. 84 milyonun çıkarını savunuyoruz. Birileri telefon etti diye papazı teslim ettiler. Bizim dönemimizce Türkiye asla böyle bir ayıbı yaşamayacaktır. Hiç kimse merak etmesin siyasallaşmış yargıyla, mafyayla fotoğraf çektirenlerle, uyuşturucu baronlarıyla, paramiliter yapılarla, yandaşlarıyla, beslemeleriyle ancak ve ancak biz kavga ederiz.

'Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar'

Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen planlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olduğunu hiç umursamuyorlar. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurtdışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden. Birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler. O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak. Ben de 22.00'de sana skandalı açıklayayım sen de beni dinle. Amacım pisliğe bulaştırdıkları sarmaldan seni yol yakınken kurtarmak."

Bu haber 293 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()