Kılıç'tan Doğa Düşmanlarına Suçüstü!

Söğütlü girişinde iki kamyonun boş tarlaya moloz döktüğünü gören Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, çalışma arkadaşları ile birlikte doğa düşmanlarına suçüstü yaptı.

28 Haziran 2019 - 10:37

İzmir’in akciğerleri konumunda olan Buca’nın köylerinde, bir yandan kaçak yapılara karşı mücadele ederken bir yandan da kırsal kalkınma ile doğayı da korumayı hedefleyen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, doğaya kaçak moloz döken kişilere yerinde müdahale etti.  
Köy programı kapsamında çalışmaları sürdürürken Söğütlü Mevkii üzerindeki boş tarlada iki tane kamyon gören Kılıç, aracının yönünü değiştirerek suçüstü yaptı.  

Doğa için tüm kurumlar el ele

Söğütlü yolu girişinin yaklaşık 600 metre ilerisinde biri plakasız iki hafriyat kamyonunun boş araziye moloz döktüğünü gören Kılıç, moloz dökümünü durdurdu. Yasa dışı moloz dökerek doğal varlığa zarar vermeye çalışan kişilere işlem başlatılması için ilçe Jandarma ve Buca Belediyesi Zabıta ekipleri olay yerine çağrıldı. 
Müdahale gelene kadar dökülen molozlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Daire Başkanlığı ekipleri tarafından olay yerinden kaldırıldı. 

Yaptırımların artması gerekiyor 

Olayın ardından konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Kılıç, “Buca’nın yeşili bizim özel hassasiyetimiz. Kaynaklar, Kırıklar bölgesi başta olmak üzere kaçak yapılaşmadan moloz dökümüne kadar her olayın yakın takipçisiyiz. Bu konuda yasal yaptırımların da artması gerekiyor. Kimsenin çıkarları uğruna çocuklarımızın geleceğini, İzmir’in akciğerlerini yok etmeye hakkı yok” ifadelerini kullandı. 

Bu suça ortak olmayın

Bu alanda hizmet veren tüm şoförleri ve firmaları uyaran Kılıç, “Büyükşehir’in moloz dökümü için belirlediği Bornova Gökdere, Güzelbahçe Yelki ve Buca Kırıklar'daki hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama tesisleri var. Kimse bu suça ortak olmasın. Duyarlı vatandaşlarımız orman alanı, dere yatağı, yol kenarı gibi boş alanlara gelişigüzel döküm yapanları görürse araç bilgilerini alarak İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin 293 19 99 numaralı Alo Atık Hattı’nı veya belediyemiz çağrı merkezi 999 28 22 numaralı telefonu arayabilir” dedi

Bu haber 584 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()