Kentsel dönüşümde ‘İZMİR MODELİ’ Arayışı!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, AK Parti Milletvekili Necip Nasır’ı belediye binasında ağırladı. Narlıdere ve kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı.

17 Eylül 2020 - 11:11

Nasır “Büyük riskler taşıyan, Deprem gerçeği olan İzmir’de Kentsel dönüşümde; Hükümet, Belediyeler ve Sivil toplum kuruluşlarının da içinde bulunacağı bir İzmir Modeli’ni oluşturmalıyız” dedi. Başkan Ali Engin “İşbirliğine hazırız” mesajı verdi.

 

HEDEF; İZMİR’E ÖZEL DÖNÜŞÜM PLANI

Ak Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Necip Nasır, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. Devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. İzmir’in önemli bir deprem kuşağında bulunduğuna dikkat çeken Nasır; Hükümetin, belediyelerin ve meslek örgütlerinin de içinde bulunacağı bir İzmir Modeli oluşturulması için bir çalışma başlattıkları müjdesini verdi. İzmir Modelinde vatandaşın talebi doğrultusunda, yerinde dönüşümü esas alan, sosyal donatı alanları ile kültürel talepleri ve bulunulan lokasyonun dokusuna uygun bir dönüşümün sağlanması için bütün aktörlerin içinde bulunduğu bir model oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

 

“HÜKÜMET, BELEDİYE VE STK’LAR ORTAK ÇALIŞACAK”

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır “Kentsel dönüşümde İzmir’e özgü bir model üzerinde çalışmalara başladık. Belediyeler ve meslek kuruluşları en önemli paydaşımız olacak. Ortak bir çalışma yapacağız. Fay hatları üzerinde bulunan İzmir’in deprem gerçeğini göz önüne alarak bir çalışma yapacağız. Narlıdere Belediyesi bu konuda önemli bir yol kat etti. 4 mahalle için hazırlanan imar planlarının sonlanması için gerekli çabayı gösteriyoruz. Belediye Başkanı Ali Engin’i çabalarından dolayı kutluyorum. İzmir Modeli uygulamasını da kısa sürede tamamlayıp, bir çalışmayla sonuçlarını açıklayacağız” dedi.

 

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARINDA SONA YAKLAŞTIK”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “4 mahallemizde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, 1,5 yıldır Bakanlık ile ortak çalışıyoruz. Bürokratik engelleri neredeyse aştık. Bu konudaki işbirliğimiz sürecek. İzmir Modeli’nin de uygulanabilir, faydalı bir model olmasını temenni ediyorum.

Sayın Milletvekilimize, hem ilçemize ,hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 2126 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()