Kent Ve Demokrasi Derneği Eğitim Işığını Menderes Çileme'ye Çevirdi

Kent ve Demokrasi Derneği, Barbaros Hayrettin İlkokulu'na yapmış olduğu kitap yardımı ve müze gezisinden sonra Menderes İlçesi'nin Çileme Köyü'nde bulunan Çileme İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek kitap yardımında bulundu.

26 Aralık 2022 - 17:33

Eğitimin önemini her fırsatta vurgulayan Kent ve Demokrasi Derneği, bu sefer Menemen ilçesinde bulunan Çileme İlk okulu ve Ortaokulu'nu DEVA Partisi Menderes İlçe Başkanı Gülhan Akyol, Gelecek Partisi Menderes İlçe Sekreteri Aslı Tek, Çİleme Muhtarı Ömer Çantalıoğlu ve Karakuyu Muhtarı Veli Karakaya ile ziyaret ederek kitap yardımında bulundu. Çileme ilk okulu ve ortaokulu öğrencilerinin, Cumhuriyetin değerlerini ve Atatürk’ü daha iyi tanımak adına Atatürk Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi gezisini Kent ve Demokrasi Derneği olarak düzenleme kararı alındı. Atatürk’ü tanımak ve Cumhuriyeti benimsemenin önemini vurgulayan Kent ve Demokrasi Derneği Başkanı Çağdaş Altun, "Türkiye'de yaşayan tüm öğrencilerin sadece sözlü ve yazılı eğitim alması yeterli değil. Öğrenci, tarihi yaşamalı görsel öğrenim tekniklerini kullanarak eğitim almalı. 2023 seçimlerinden sonra eğitim sisteminde de köklü değişiklikler şarttır. Uygulamalı eğitim sistemi öğrencilerin bireysel gelişimine ve öğrenim aşamasında büyük artılar kazandıracaktır" dedi.

'Denizi görmeyen köy çocukları var'

Altun, Ekonomik krizin yaratmış olduğu dar boğazlıktan şikâyet ederek, “Köylerde yaşayan halk geçim sıkıntısı yaşadığından dolayı denizi görmeyen çocuklar var. Bu sistemin bize yarattığı ekonomik koşullardan ve İktidarın köylere destek vermemesi durumlarından dolayı köy okulları, sınıf sorunundan tutun kıyafet sorununa, öğretmen sorunundan, maddiyat sorununa kadar eksiklikler yaşıyor. Biz de bu eksikler karşısında yerelden genele anlayışımız ile çalışmalarımızı planlıyoruz. Değişimin başlangıcı yerelden ve genele başlamasını savunuyoruz" dedi

Kent ve Demokrasi Derneği Çileme okulunun gezisinden sonra da farklı köy okullarını ziyaret edip, yardımlar yapacağını da belirtti.

2022/12/2022-12-26-17-34-33.jpg
2022/12/2022-12-26-17-34-33_1.jpg
2022/12/2022-12-26-17-34-34.jpg
Bu haber 707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()