Kemeraltı Günleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı’nı ayağa kaldırma hedefi doğrultusunda “Kemeraltı Günleri” düzenleniyor. 26-27 Mayıs’taki şenlikte atölye çalışmalarından konserlere, ödüllü yarışmalardan tadımlara kadar bir dizi etkinlik düzenlenecek.

24 Mayıs 2022 - 13:10

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi adaylık süreci hazırlıkları devam eden Kemeraltı’nın merkezinde olduğu İzmir Tarihi Liman Kenti’yle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Kemeraltı Esnaf ve Sanatkârlar Derneği ve TARKEM işbirliğiyle Kemeraltı kültürünün tanıtılması ve ticaret hacminin geliştirilmesi amacıyla 26-27 Mayıs tarihlerinde “Kemeraltı Günleri” düzenleniyor. Tarihi çarşı iki gün boyunca renkli görüntülere sahne olacak. 26 Mayıs Perşembe günü 15.45'te Konak Meydanı'ndan başlayacak kortej ve 16.15’teki L'agora Han'daki açılış etkinliklerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak.

 

Müzik dolu dakikalar

Konserler, söyleşiler, yarışmalar, çocuklara yönelik etkinlikler, dans gösterileri, atölyeler, greenbox fotoğraf stüdyosu ile ücretsiz fotoğraf çekimleri ve daha birçok etkinlik, Konak Meydanı, Balıkçılar Meydanı, Küçük Karaosmanoğlu Han ve Portekiz Sinagogu başta olmak üzere tüm Kemeraltı sokaklarını dolduracak. Evrim Ateşler, Sedat Yüce, Aydok Moralıoğlu, Funda Öncü, Sinan Efe Aksoy, Dj Müslüm Ergün ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Orkestrası farklı alanlarda izleyicilere müzik dolu keyifli dakikalar yaşatacak. 

 

 

Çarkıfelekten antika mezatına 

Festival boyunca Kemeraltı’nda 100 lira ve üzeri harcama yapanlar alışveriş fişini göstererek sürpriz hediyelerin dağıtılacağı çarkıfelek yarışmalarına katılabilecek. 27 Mayıs’ta Antikacılar Çarşısı’nda düzenlenecek antika mezatı İzmirlileri geçmişe götürecek. Festival programı ve detaylara http://kultursanat.izmir.bel.tr/ adresinden ulaşılabilir.

 

 

Çarşı esnafıyla atölyeler

Festival kapsamında, Kemeraltı esnafıyla yapılacak keçe, çini, çömlek, hat, heykel, naht ve tezhip atölye çalışmaları ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatları yeniden hatırlatılarak ilgilileriyle buluşturulacak. Atölye çalışmalarına katılmak isteyen İzmirlilerin www.izmir.art üzerinden katılım formalarını doldurması gerekiyor.

Bu haber 305 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()