KEMALPAŞA TARİHİ YATIRIM İÇİN GÜN SAYIYOR

Kemalpaşa tarihinin en büyük yatırımı olma özelliği taşıyan Kemalpaşa Metrosu için çalışmalar sürüyor

13 Mayıs 2022 - 16:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 Ağustos’ta Kemalpaşalılar ile paylaştığı müjde sonrası, 9 Ağustos 2021 günü proje ihalesi gerçekleştirilen Kemalpaşa Metrosu’nun fizibilite çalışmaları sürüyor. Otogar - Kemalpaşa arasında 27,5 kilometrelik ve 11 duraklı olması planlanan hattın projelendirme safhasına dair, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Oğuz Ergenekon, Yatırımlar Denetim Şube Müdürü Arzu Yavuz, Harita Kontrol Mühendisi Osman Balikay tarafından Kemalpaşa Belediyesi’nde sunum gerçekleştirildi. Sunuma Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim sorumluları katıldı. Gerçekleştirilen sunumda metro hattının tüm detayları masaya yatırılırken, Başkan Karakayalı’ya proje ile ilgili detaylı bilgi verildi. Oluşturulan güzergah ve planlanan istasyonlar, ilçenin potansiyel büyüme alanları göz önünde bulundurularak yeniden revize edildi.

 

KARAKAYALI: TARİHİ YATIRIM İÇİN GÜN SAYIYORUZ

 

Metro projesinin Kemalpaşa için devrim niteliğinde olduğunu belirten Başkan Karakayalı,’’İlçemizin çok uzun süredir hayalini kurduğu Kemalpaşa Metrosu için geçtiğimiz Ağustos ayında proje ihalesi gerçekleştirilmişti. İlçemizde artan nüfus ve sanayileşmeyle birlikte yerleşim ve işyeri bölgelerinin geniş bir alana yayılması sonucu artan ulaşım ihtiyacını çevreci raylı sistem ile çözüme ulaştırmaya çalışan, bu konuyu ön plana alan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Bizler bugün geldiğimiz aşamada adım adım gerçekleştirdiğimiz süreç takibi ile Kemalpaşa’ya en iyi şekilde hizmet verecek bir projenin oluşması için çabalıyoruz. Bugün ilçe Kaymakamımızın da katılımı ile gerçekleştirilen sunum ve fikir alışverişleri sonrası önemli bir yol aldığımıza inanıyorum’’ dedi.

Bu haber 186 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()