Kavala' nın tutukluluğunda 3. yıl

Gezi davasında beraat etmesinin hemen ardından yıllardır açık tutulan, daha önce tahliyesine karar verilen soruşturma dosyası üzerinden yeniden tutuklanan Osman Kavala’ nın tutukluluğu üç yılı doldurdu.

01 Kasım 2020 - 14:56

Sosyal medya üzerinden açılan #OsmanKavalayaÖzgürlük etiketiyle paylaşımlarda bulunan siyasiler, yurttaşlar ve Kavala’ nın sevenleri de 3 yıllık tutukluluğu hatırlatarak yargılanma sürecinn bir an önce tamamlanmasını istiyor.


İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sivil toplum lideri Osman Kavala hakkında düzenlenen yeni iddianameyi kabul etmesinin ardından Uluslararası Af Örgütü bir açıklama yayımlamıştı. Uluslararası Af Örgütü Avrupa Bölgesel Ofis Direktörü Nils Muiznieks tarafından yapılan açıklamada yargılama süreci, ‘utanç verici’ olarak nitelendirilirken, Türkiye’ye Osman Kavala’yı serbest bırakma ve adaleti sağlama çağrısı yapılmıştı.


OSMAN KAVALA KİMDİR?
1957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi' ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala' nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.


OSMAN KAVALA YENİDEN TUTUKLANDI
Gezi Davası’nda tahliyesine ve beraatına karar verilen Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs” suçundan gözaltı kararı verilmişti. Kavala, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan tutuklandı.


 

Bu haber 3422 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()