Karşıyaka Sanat Derneği’nden engelliler atağı

Karşıyaka Sanat Derneği Karşıyaka’da engelliler için kolları sıvadı… Başta “Karşıyaka Engelsiz Müzik Korosu” olmak üzere pek çok projeye imza atmaya hazırlanan ve çalışmalarını sürdüren dernek, engelliler için “Karşıyaka Engelsiz Şiir Tiyatrosu”nu da hayata geçirecek.

17 Ocak 2021 - 11:16

Sanat, kültür, şiir ve şarkı söylemeye, müziğe yetenekli 10-30 yaş grubuna öncelik tanıyacaklarını, bu yaş grubunu daha sonra geriye çekip, ileriye taşıyabileceklerini belirten Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy, Karşıyaka’da çok aktif olan Moris Karmona’nın önerileri üzerine projeleri gündeme aldıklarını belirtti.  
Erboy, sanat ve kültürde Karşıyaka Sanat Derneği, sporda Bostanlıspor olarak engellilere büyük önem verdiklerini, onlara saygı duyarak topluma kazandırmanın çabalarını harcadıklarını ifade ederek şöyle dedi:
“Engelliler konusunda ilk olarak mandala çalışmasını başlattık. Korona virüsün başlamasıyla birlikte ara vermek zorunda kaldık. Origami (Kağıt kaplama sanatı) çalışmalarımızı da ancak 3 kez yapabildik. Buna da aynı gerekçeyle ara verdik. Her iki derneğin başkanlığını yapmış olmam büyük bir avantajımız. Bu nedenle spor ve kültür sanatı bir arada götürme şansına sahip oluyoruz. Çalışmalarımızı normal hayata geçtiğimiz an kaldığımız yerden daha büyük projelerle sürdüreceğiz. Origami, mandala çalışmalarımızın yanı sıra Karşıyaka Engelsiz Müzik Korosu ve Karşıyaka Engelsiz Şiir Tiyatrosu’nu hayata geçireceğiz. Bu projelerimizin başında Moris Karmona olacak. Müzik korolarımızın sanat yönetmenliğini Mehtap Gönüldaş yapacak. Sporda da engelsiz tenis, masa tenisi, bocce, dart branşlarını önceliğimize aldık. Başta Karşıyakalılar olmak üzere, tüm İzmirlilerden destek bekliyoruz. Çalışmalarımız Bostanlı Gode Cengiz Spor tesislerinde gerçekleştireceğiz. Biz birey ve STK olarak üzerimize düşenden fazlasını yapıyor ve yapması gerekenlerden de ilgi bekliyoruz” dedi.   

 

Bu haber 679 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()