Karşıyaka'nın Onur Günü

Ulu Önder Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaretinin ve Karşıyaka Spor Kulübü armasına ay-yıldızı taşıma onuru verişinin 93. yıl dönümü, 24 Haziran Günü kutlanacak.

21 Haziran 2019 - 09:56 - Güncelleme: 21 Haziran 2019 - 10:16

Ulu Önder Atatürk’ün 24 Haziran 1926’da Karşıyaka’yı ziyaretinin ve Karşıyaka Spor Kulübü armasına ay-yıldızı taşıma onuru verişinin 93. yıl dönümü, coşkuyla kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından, 1912 Karşıyaka Derneği’nin katkılarıyla 24 Haziran Pazartesi düzenlenecek program kapsamında; fener alayından zeybek gösterisine, söyleşiden konsere kadar tüm gün birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, saat 09.30’da Anayasa Meydanı’ndan Latife Hanım Köşkü’ne yapılacak yürüyüş ile başlayacak. Saat 13.00’da KSK Yelken Tesisleri’nde yelken gösterisi sunulacak. Büyük gün anısına hazırlanan KSK Müzesi Kupalar ve Fotoğraf Sergisi, Çarşı Kültür Merkezi’nde saat 17.00’da ziyarete açılacak. Ardından Prof. Ahmet Talimciler ile ‘Karşıyakalılık Ruhu’, Dr. Eren Akçiçek ile ‘Atatürk’ün İzmir Ziyaretleri’ başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek. Sabri Yetkin’in ‘Gazi’nin İzmir Günleri’ belgeseli de konuklarla buluşacak.

Saat 19.12’de tören

Yeşil-kırmızılılar, saat 19.12’de Atatürk ve Yerel Yöneticiler Anıtı’nda bir araya gelerek, Büyük Önder Atatürk tarafından KSK armasına ay-yıldız armağan edilişinin 93. yıl dönümünü coşku dolu bir törenle kutlayacak. Etkinlikler saat 20.00’da Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndaki deniz kanosu ve kürek grubu gösterisi ile aynı meydanda 21.00’de gerçekleşecek Fener Alayı ile sürecek. Günün finali ise saat 21.30’da zeybek gösterisi ile DJ Ersin Show ve Grup Lemonade’nin konseriyle, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda yapılacak.

“Gurur günümüz”

Tüm Karşıyaka sevdalılarını 24 Haziran’daki etkinliklere davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka Spor Kulübü, Atatürk tarafından arması ay-yıldız ile onurlandırılan Türkiye’deki ilk ve tek spor kulübüdür. Atamızın KSK’yi ziyaret ettiği ve bu onuru verdiği 24 Haziran tarihi de bizim gurur günümüzdür. Bu anlamlı tarihin yıl dönümünü bize yakışacak nitelikli etkinliklerle, her zamanki coşku ve heyecanımızla kutlayacağız. “Karşıyaka Spor Kulübü’nde karşı karşıya bulunduğum gençlik iftihara şayandır. Bu gençlik muvacehesinde istikbâlin kuvvetli saadeti ne bariz görülmektedir...” diyen Atamızı bir kez daha sonsuz minnet ve şükranla anacağız. Herkesi bu heyecan ve gururu paylaşmaya çağırıyoruz” dedi.

2019/06/2019-06-21-10-16-14.jpg
Bu haber 648 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()