Karabağlar'da neler değişti?

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin elinde yirmiye yakın proje olduğunu ama bütçelerinin az olduğunun altını çizerek, “Bütçe düşük olunca hizmete yansıyor” dedi.

16 Nisan 2021 - 12:37

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Turuncu TV’de yayınlanan, Pelin Uzun’un sunduğu Gazeteci Adem Nakçı’nın yorumladığı GERÇEK HABERCİ ile Gündem’in konuğu oldu. Karabağlar Belediyesi’nin elinde yirmiye yakın proje olduğunu ama bütçelerinin az olduğunu vurgulayan Selvitopu, “Hizmete aç bir ilçeyiz. Sorunlarımız çok, yatırımlılarımızın hepsi kaybolup gidiyor. Başka yatırımlarla tamamlamamız lazım. Bu işleri yapmamış içinde bütçe gerekli. Nüfus olarak ikinci bütçe geliri olarak beşinci sıradayız. Bütçe düşük olunca hizmete yansıyor. İstediğimiz işleri yapamıyoruz. Elimizde yirmiye yakın proje var; ama bütçe yeterli değil” ifadelerini kullandı.
“Çöp araçlarıyla ilgili sıkıntımız yok”
Selvitopu, yeni çöp araçları aldıklarını belirterek, “İlçe Belediyelerin en temel görevi temizliği yapmaktır. Şu anda Karabağlar Belediyesi’nin temizlikle ilgili araçlarını güçlendirdik. Toplam hizmet veren yirmi dokuz aracımız üç tane de çaça dediğimiz yeni tip araçlarımız var. Bunu bütün Karabağlara yaymaya çalışıyoruz. Çöp araçlarıyla ilgili hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.
“Belli hizmetleri ötelemek zorunda kaldık”
Yeni yatırımlar yapamadıklarını, belli hizmetleri ötelemek zorunda kaldıklarını belirten Selvitopu, şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz yıl hazirandan sonra belediyelerden kesintiler başladı. Karabağlar Belediyesi olarak bunun sıkıntısını çok çekiyoruz. Örneğin bu ay İller Bankası Tahakkuku 5 milyon 600 bin lira kesinti oldu. Zaten geçtiğimiz yıl gelirler yüzde 50’lere düştü. Bankadan gelen paylar da aynı oranda düştü. Biz önceden başka tedbirlerimizi alarak, bunların olabileceğini saptayarak çok fazla sıkıntıya girmeden atlatabildik. Bu yıl son üç aylık gelirler belli bir düzeyde gerçekleşti. Tabii bütçemize göre kararlar veriyoruz yani ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Belli hizmetleri ötelemek zorunda kaldık. Mevcut yatırımları ertelemedik; ama yeni yatırımlara giremedik.”
“Plana itirazımız vardı”
Riskli mahalleler için yapılan plana itiraz ettiklerini söyleyen Selvitopu, “Bu 17 mahalle riskli alan ilan edildi. Oradaki çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetiyor. Şu anda planlama yapıldı. Bizim de plana itirazımız vardı. Yeşil alanın azlığı nedeniyle. Yargı o planı iptal etti şimdi yeni bir plan çalışması bakanlık tarafından yapılıyor. 540 hektarlık alanın bütününe yönelik çalışma yapılıyor. Daha önce 74 hektarlık alan için çalışma yapılmıştı. Önümüzdeki günlerde plan çalışması bitince kamuoyunun bilgisine sunulacak. Bakanlık bize de görüşlerimizi sordu, ilettik. Görüşümüzde kentin önemli bir parçasında yapılacak olan planlamada ulaşımın, sosyal teknik altyazı alanların, yeşil alanların, spor alanlarının ayrılmasını belirttik. Umarım böyle bir plan çıkar” dedi.
“Planlar iptal edilmesine rağmen yapım ihalesi açıldı”
Selvitopu, TOKİ’nin planları iptal edilmesine rağmen kamu alanı olan yerin yapım ihalesine açıldığını dile getirdi ve ekledi:
“80 hektarlık bir kamu arazisi vardı. Bu yere 15 Temmuz Darbesi’nden sonra İzmir Demokrasi Üniversite’si kuruldu. Bunun merkezi de Karabağlar. Üniversitelere yeni fakülteler alan lazım. Biz bir baktık bu arazi TOKİ’ye devredilmiş. Burası konut alanı olmasın üniversite olsun dedik. Daha sonra bu alanın 38 hektarı üniversite için ayrıldı; ama 42 hektarı konut alanı olarak açıldı. Biz buna karşıyız. İtirazlarımızı resmi olarak yaptık. Yargı da burası konut yapılması doğru değil diyerek mevcut imar planlarını iptal etti. Daha sonra şubat ayında planlar iptal edilmesine rağmen yapım ihalesi açıldı. Sonra biz tekrar incelemek zorunda kaldık. İlgili kurumlara yine yazılarımızı yazdık. İşlemin iptali için tekrar yargıya gittik. Süreç devam ediyor. Kalan kısmın da üniversite alanı olması lazım.”
“Fiilen inşaata başlandı”
Karabağlardaki en büyük eksiklerden birisi spor merkezlerinin azlığı olduğunu söyleyen Selvitopu, “Şimdi biz diyoruz ki gençler kötü alışkanlıklara kapılmasın, daha nitelikli yetişsinler. Bunun iki yolu var; yerel yönetimler olarak yapılması gerekenler spor tesisleri yapmak, kültür merkezleri kurmak. Gençler boş zamanları bu alanlarda rahatlıkla değerlendirebilirler. Yaptığımız proje buna yönelik. Burası sporla ilgili ihtiyacı karşılayacak bir yer haline gelecek. İki tane kapalı alanı var. Birisi yüzme havuzu olacak yarı olimpik ölçüde orada eğitim verilecek her yaştan insanımız da bu eğitimlere katılabilir. Diğeri salon sporlarının yapılabileceği bir yer olacak. 3 bin seyircilik bir alanı olacak. İhalesi ve yer teslimi yapıldı, fiilen inşaata başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği var. İki yıla tamamlamayı hedefliyoruz” sözlerini kullandı.


 

Bu haber 703 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()