"Karabağlar'da Kadınlar Başrolde Olacak"

Kadınların siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik hayattaki yerinin o toplumun çağdaşlık seviyesini gösterdiğini dile getiren Kaya, Karabağlar’da kadınların hem üretip hem de ürettiklerinden gelir elde edebilecekleri bir kooperatif kuracaklarını anlattı.

13 Aralık 2018 - 11:19 - Güncelleme: 13 Aralık 2018 - 11:34

CHP’Lİ HEVAL SAVAŞ KAYA; “KARABAĞLAR’DA KADINLAR BAŞROLDE OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Heval Savaş Kaya seçim çalışmaları kapsamında Kadınların Gücü Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardım Sevenler Derneği’nde (KADGÜÇ) Karabağlarlı kadınlarla buluştu.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR SİSTEM KURACAĞIZ”

Karabağlar’ın ekonomik, sosyal, kültürel ve zihinsel dönüşümünde kadınların başrolde olacağını söyleyen Heval Savaş Kaya, “Karabağlar’da kuracağımız Toplum Merkezleri’nde bir arada yaşama ve dayanışma kültürünü yeniden canlandıracağız. Nitelikli bir işgücü ile toplumsal işbirliği kültürünü oluşturmak adına kadınların kooperatifleşmesini sağlayacağız. Temel amacımız kadınların ekonomik seviyelerinin yükseltilmesidir. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik açısından kadınların mobilya ile ilgili yan ürünleri üretmesini hedeflemekteyiz. Bu yan ürünler, kooperatifleşecek mobilyacılar için girdi olarak kullanılacak ve Türkiye’ye örnek olacak bir entegre sistemi kuracağız” diye konuştu.

Kadınların her zaman desteklenmesi ve sosyal hayata kazandırılması gerektiğini belirten Kaya, “Kadınlarımızın sosyalleşebileceği, birlikte yemek yapabileceği ve birbirine destek olacağı sosyal mutfaklar kurmak istiyoruz. Günlük yaşamda nefes alabilmeleri için çocuklarını günübirlik bırakabilecekleri kreşler kuracağız. Kadınlarımız çocuklarını bu kreşlere bırakacaklar ve aynı merkezde okuma yazma bilmiyorlarsa öğrenecekleri, dikiş nakış kurslarına katılabilecekleri, yabancı dil öğrenebilecekleri, bilgisayar kullanmayı öğrenebilecekleri kurslara katılıp kendilerini hem geliştirme hem de sosyalleşme imkânı bulacaklar” açıklamasında bulundu.

“KAPISI HERKESE AÇIK BAŞKAN İSTİYORUZ”

Ziyaretinden dolayı Heval Savaş Kaya’ya teşekkür eden ve başarılar dileyen KADGÜÇ’lü kadınlar da isteklerini şöyle sıraladılar:

“Biz kadınlar olarak kısa sürede randevu alabileceğimiz, kapısı herkese açık bir belediye başkanı istiyoruz. Makamında değil ilçemizin sokaklarında olan, halkla birebir temas kurabilen, insanların yüreğine dokunan bir belediye başkanı temenni ediyoruz. Temiz bir çevre, yolların asfaltlanması tamamlanmış, kolay bir ulaşımın olduğu ilçe istiyoruz. Gençlerimize yönelik eğitim ve eğlence merkezlerinin açılmasını, üretime katılabilecekleri istihdam sahalarının yaratılmasını istiyoruz”

2018/12/2018-12-13-11-26-37.jpg
Bu haber 1174 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()