Karabağlar 29 Ekim Çelenk töreninde Parlamenter demokrasi vurgusu

29 Ekim 2019 - 17:00

Karabağlar CHP İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız, “Bugün cumhuriyete sahip çıkmak tek adam rejimine karşı çıkmaktır” dedi. 

Karabağalar’da Millet İttifakı ile dernek ve sendikalara Uğur Mumcu Parkı’nda Atatürk Heykeli’nde çelenk bırakma töreninde buluştu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı törende “parlamenter demokrasi vurgusu dikkat çekti. 

CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız, DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Bünyamin Yolal ve ADD Karabağlar Şube Başkanı Gülten İmrak’ın çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. 

PARLAMENTER DEMOKRASİ

CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, cumhuriyetin demokrasinin temelleri üzerinden yükseldiğini belirterek, “Bugün cumhuriyetimiz tek adam rejiminin varlığının baskısı altındadır. Bizler, parlamenter demokrasiyi yeniden hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Bugün cumhuriyete sahip çıkmanın anlamı tek merkezli yapıya karşı çıkmak, demokrasiyi yüceltmektir” dedi. 

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE VURGUSU

İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız da, Türkiye’de cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının tükenmeyeceğini belirterek, “96 yıl önce de bu ülkeyi yok etmeye çalıştılar; ama karşılarında bu milleti gördüler. Bugün de ülkesinin geleceğe sahip çıkanlar var, var olmaya devam edecektir” diye konuştu. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, cumhuriyetin Türk milleti için bir sıçrama yaptırdığını belirterek, “Bu ülke çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için mücadele etmeye devam edecek. Bunun için cumhuriyet en güçlü kazanımımızdır. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi. 

EN BÜYÜK MİRAS

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Bünyamin Yolal da, cumhuriyetin Türk milletine bıraktığı en büyük miras olduğunu belirterek, “Devleti yönetmeyi tek bir sınıfa veya zümreye bırakmayan cumhuriyet rejimi, ilan edildiği günden bu yana çağdaşlaşma hamlesi olmuş, cumhuriyetin getirmiş olduğu yenilikler sayesinde Türk ulusunun ufkunu genişleterek sosyal, siyasal ve ekonomik yaşantıyı yükselterek sınıf atlatmıştır” sözlerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından Atatürk heykeline karanfiller bırakıldı. 

Bu haber 759 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()