Karabağ Sert Çıktı ; "Asıl engelliler, ahlak sorunu olanlardır"

Bayraklı Belediyesi; kuruluşundan bu yana engellilere yönelik hayata geçirdiği destek ve projeler ile "engel tanımayan bir ilçe" yarattı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir organizasyonda engelli yurttaşlarla bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; gerçek engellileri 'ahlak yoksunları' olarak tanımladı.

04 Aralık 2018 - 11:43 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 11:56

Bayraklı Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri her zamanki gibi coşku ve heyecan içinde gerçekleşti. Engelli projeleri ile ulusal ölçekte ses getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; Bayraklı'da yaşayan engelliler ve aileleri ile bir araya geldi. Havuz Cafe; yine sevgi dolu, dev bir buluşmaya tanıklık ederken; Başkan Hasan Karabağ; aslında böyle bir günün olamayacağına vurgu yaparak; "Onların bir günü olmaz. Her gün onların. Aslında engelli tarifini değiştirmek lazım. Asıl engeliler ahlak sorunu olanlardır. Burada onlardan yok. Zaten bir araya da gelmek istemem." diye konuştu. Bayraklı'da yaşayan her bir engelli ile el ele vererek örnek işlere imza attıklarını söyleyen ve çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Hasan Karabağ; gün boyu hünerlerini sergileyen ve eğlenen engelli kursiyerler ve ilçe yaşayanları ile birebir ilgilendi.

Sanattan sağlığa; eğitimden üretime...

İzmir'in en büyük Engelli Merkezi'ni aktif bir şekilde hayata geçirdiklerini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "Söz verdiğimiz gibi, yeni hizmet binamıza taşınır taşınmaz Osmangazi binamızı onlar için merkeze dönüştürdük. Öyle dizayn edilmiş bir binaydı. Şimdi, eğitmenlerimiz, bir psikolog ve sosyoloğumuzla iç içe güvende bir gelişim ve rehabilitasyon süreci yaşıyorlar. Merkezimizde sinema ve tiyatro salonları var. Müzikten resme sanatın pek çok alanında eğitim almalarını, kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Üretimlerini destekliyoruz ve ürünlerini satabilmeleri için alanlar açıyoruz. Bayraklı'da oldukça fazla engelli yurttaşımız yaşıyor. İzmir'de de öyle. Pek çok noktada stantlar açıyoruz onlar için. Mevcut yerlerde mutlaka yer ayırıyoruz. Şimdi, Nafiz Gürman Mahallesi Pazar Yeri'nde engelli ailelerine ücretsiz stantlar vereceğiz. Biz yerel idarecilerin görevi bu. Onların hayatlarının parçası olmak, kolaylaştırmak."

Başkanımız Hasan Karabağ, bize sunulmuş bir armağan...

Yıllardır, ilçelerindeki tüm engellilere ve ailelerine 3 engelli nakil aracıyla hizmet verdiklerini; tekerlekli, akülü sandalye, hasta yatağı gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; "Hepimiz birer engelli adayıyız. Hangimizin ne olacağını, geleceğini bilemeyiz. Hizmette sorunların tespiti ve yerinde çözüm üretmek kadar empati yapmak da önemli. Biz Bayraklı'da bunu yaptık. Bu nedenle sarsılmaz bağlarımız var. Tek bir aile gibiyiz." diye konuştu.

Başkan Karabağ ile fotoğraf çektirmek için heyecanlı bir yarışa giren ve onunla sohbet etmenin tadını çıkaran davetlilerden yürüme engelliAyser Atılgan; Bayraklı Belediyesi'nin zor olanı başardığını belirterek şunları söyledi; "Başkanımız, ilçemizde ne kadar engelli varsa hepsini bir araya getirdi ve bunu başarmak çok zor bir şey. Mesela ben böyle bir yere çıkıp türkü söyleyeceğimi, resimde çok iyi olduğumu, günün birinde çalışıp kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabileceğimi hayal edemezdim. Eğer kapı kapı gezip bizleri bir araya getirmeseydi, başaramazdık. Bizim gönlümüzü kazandı. Bütün engelli arkadaşlarım adına konuşuyorum. Bence Hasan Başkan bize verilmiş bir armağan."

Bayraklı Belediyesi'nin engelliler için sunduğu fırsatlardan yıllardır yararlanan kursiyerler Sebat Gövenç ve Fidan Bulut ise şöyle konuştu;"Bizlere özel büyük bir merkezimiz var. Çok güzel ürünler çıkarıyoruz ve başkanımızın verdiği stantlarda satabiliyoruz. En azından harçlığımızı çıkarıyoruz. Hasan Başkan çok duyarlı bir insan. Bize büyük imkanlar sundu. İzmir'deki tüm engelli arkadaşlarımızın onu tanımasını isteriz, bizler sonuna kadar onun yanındayız."

2018/12/2018-12-04-11-53-29.jpg
2018/12/2018-12-04-11-55-38.jpg
2018/12/2018-12-04-11-55-49.jpg
Bu haber 1288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()