Karabağ'dan Siyaset Dersi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; Çorum ve Hitit Dernekleri Konfederasyonu İzmir Temsilciliği ile Karşıyaka Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Yaptığı konuşmayla geceye damgasını vuran Hasan Karabağ'ın hedefinde; Cumhuriyet düşmanlığı ve sivil toplum örgütlerini yok sayan siyaset anlayışı vardı.

03 Aralık 2018 - 05:55

Başkan Karabağ; "Göz göre göre Cumhuriyet'in yıkılışıyla karşı karşıyayız. Emperyalizme karşı Atatürk'ün verdiği mücadele; Denizlerin, Kaypakkaya'ların verdiği mücadeleleri unutmadık.  Cumhuriyet tarihinin en acı katliamlarını yaşayan Çorum, Maraş, Sivas ve diğerlerini unutmadık. Şimdi çok daha kötü günler yaşıyoruz. Cumhuriyet'imiz, bir siyasal islam teorisi ile Ortadoğulu bir Cumhuriyet yapılmak isteniyor. Elbette, yemekler şölenler yapalım ama, gün gelecek bunu da yaptırmayacaklar." diye konuştu.

 

Saray işi belediyeciliğe az kaldı...

 

Derneklerin İzmir Temsilcileri ile Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Emir'in de katıldığı gecede konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Hasan Karabağ sözlerini şöyle sürdürdü; " Ne yazık ki göremiyoruz! Bakın, yerel yönetim bütçeleri de saraya bağlantı. O bütçe de Berat Albayrak'a. Bu seçimlerden sonra özellikle muhalefet belediyelerini kımıldayamaz hale getirecekler. Ve bir sonraki adımda da belediyelerin büyük bölümünü kapatıp, çok az sayıda belediye bırakacaklar ve bu işleri de saraydan götürecekler. Çünkü hedefleri İslam Cumhuriyeti. mücadelenin son safhasındayız. Unutmayalım; 'Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür'.Bize önderlik yapan arkadaşlarımıza şaşırarak bakıyorum.Biz sokağa çıkmayalım, sahte seçimler yapsınlar, sahte referandumlar yapsınlar! Atatürk'ün Cumhuriyet'i yıkılsın noktasına gelsin. 29 Ekim Bayraklı etkinliklerinden sonra ülkenin ve dünyanın her yerinden Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Yurtsever ilericiler bizleri arıyor. Heyecanlarını paylaşıyor. 4 yıldır her 29 ekimde on bine yakın insanımızla büyük bir mesaj veriyoruz. İçlerinde kara çarşaflılar, türbanlılar da var.Bunu Bayraklı gibi muhafazakar insanların yaşadığı zor bir ilçede becerebiliyorsak; neden sahip olduğumuz belediyeler AKP'ye sığınıyor?''

 

Çözerse halk çözer...

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Hasan Karabağ; ideolojik belediyecilik konusunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti; "Belediye başkanlığını bir dönem yaparsın; adın belediye başkanı olur gider. Ama bu mevzileri ideolojimizi yaşatmak için kullanmıyorsanız; partili değilsiniz, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü değilsinizdir.Bu makamları bu kurumları maalesef siyasal İslamcılar bizden iyi kullandı.1989'da aldığımız belediyeler ne oldu? İşte bu nedenlerle ben,genel merkez koridorlarını aşındırmıyorum. Önce örgütüme gittim. Bizi oraya taşıyacak yine halktır, çözerse halk çözer. Meyhanelerde kimse adaylık aramasın. Bizim yerimiz sokaklar. Cumhuriyet değerleri yıkılmak üzere.Siyaset yapmaya devam edelim. Korkmayalım, mücadelemizi sürdürelim.İşte tam bu noktada; derneklere burnunu kıvırarak bakan belediye başkanlarını da anlamakta zorlanıyorum. Kapıma niye geldi bu dernek diyerek görüşmeyenleri kınıyorum.Sivil toplum dayanışması olmadan, sendika olmadan tek başına bir siyasi hareket başarılı olamaz."

 

Yemin ettik...

 

Çorum Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ve açılan dev Türk Bayrağı eşliğinde söylenen 10. yıl Marşı ile daha da renklenen gecede; Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Emir de bir konuşma yaparak; kuruluş amaç ve hedeflerini anlattı. Emir; " Siz tabi kendinizi şanslı hissediyorsunuz İzmir'de yaşadığınız için. Ama biz de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yaşıyoruz. O'nun her zaman sıcaklığını, ışığını hissediyoruz.Biz bu federasyonu kurarken Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda yürüyeceğimize yemin ettik. Her şey bayrak içindir, her şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği yolda mücadele içindir." diye konuştu.

Bu haber 908 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()