Kamu Çerçeve Protokolü’nün İlk Sözleşmesi İKÇÜ’den

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile HAK İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro –İş Sendikası arasında düzenlenen törenle 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirlendiği toplu iş sözleşmesi imzalandı.

25 Mayıs 2023 - 10:53

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı imza töreni ile açıklanan 2023-2025 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba arasında İKÇÜ’lü işçilerin maaşlarını belirleyen sözleşme İKÇÜ’de imzalandı. Atılan imzalar ile İKÇÜ’de çalışan kamu işçilerinin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan hakları belli oldu.

 

Uzlaşı Kültürü İle Belirledik

 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında toplu iş sözleşmesinin imzalandığı ilk üniversite olan İKÇÜ ile Öz Büro İş Sendikası arasında varılan anlaşmanın hayırlı olmasını temenni etti. Rektör Prof. Dr. Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman altını çizdiği ve uygulamaları ile örnek biçimde ortaya koyduğu gibi çalışanlarımızın refahı için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yönetim olarak ilk geldiğimiz günden itibaren, yetkimiz ve imkânlarımız dâhilinde, çalışanlarımızın mutluluğu için çaba gösteriyoruz. Her işte olduğu gibi ödemelerde de uzlaşı kültürü ile hareket ettik. Toplu İş Sözleşmesini de bu uzlaşı anlayışı ile belirlemeye çalıştık. Sendika ile üniversite yönetimimizin karşılıklı iyi niyetli çabalarla oturduğu görüşmeler neticesinde çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruma paydasında buluştuk. Çalışanlarımızın yüzünü güldüren, örnek teşkil edecek bu sözleşmeyi bu noktaya taşıyan tüm çalışma arkadaşlarıma, sendika yetkililerine emekleri için teşekkür ediyorum. Bu sevindirici anlaşma üniversitemiz, işçilerimiz ve ülkemiz adına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

İlk İmzamızı İKÇÜ ile Attık

 

Sendika olarak 2023-2025 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında ilk sözleşmelerini İKÇÜ ile yaptıklarının altını çizen Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba da Rektör Prof. Dr. Köse nezdinde tüm yönetime teşekkürlerini ilettiği konuşmasında, İKÇÜ ile imzalanan sözleşmenin kurum yöneticilerinin de katkıları ile tüm çalışanların yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Başkan Gülbaba, “Sözleşmenin bu aşamaya gelmesinde en büyük pay Rektör Prof. Dr. Saffet Köse Hocamıza aittir. Önceki sözleşme döneminde olduğu gibi yine Rektörümüzün olumlu tutumu ile ilk sözleşmeyi İKÇÜ’de yapıyoruz. Bu haliyle rektör hocamız işçinin yanında olduğunu ve üniversite olarak farklı olduklarını tekrar ispat etti. Hepiniz ve hepimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Sözleşmenin işçi yararına oluşmasında belirleyici olan çerçeve protokolün imzalanmasında yanımızda yer alan Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin değerli yöneticilerine, sendikamız yönetici ve üyeleri ile tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber 266 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()