Kaftancıoğlu: Atatürk' ü anlamayı değil "kullanmayı" tercih edenler rahatsızlık duysun

Canan Kaftancıoğlu Sözcü Gazetesi' nden Serpil Yılmaz' ın haberiyle kendisine karşı başlatılan linç kampanyasına yaptığı yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

13 Eylül 2020 - 17:03

CHP  İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamasına "Ülkemiz ve Halkımız adına böyle zor zamanlarda gündem dışı bir meseleyle ilgili konuşmak zorunda kalmaktan rahatız olsam da yazarına değil ancak hakikate saygı gereği bu açıklamayı yapma gereği hissettim." ifadeleriyle başladı.

Taksim Toplantıları' na konuşmacı olarak katıldığı 9 Eylül akşamı "Türk siyasetinde örgütün yeri ve seçim güvenliği" başlığı altında sahici gündem eilişkin verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini düşündüğünü aktaran Kaftancıoğlu,  kendisine soru cevap bölümünde yöneltilen bir soruya verdiği cevabın aynen Fazıl Say röportajında olduğu gibi cümlenin yarısının manşete taşınarak cümlenin devamını göstermek istenmediğine dikkat çekti. 

Açıklmasınn devamında " Şahsımı, Kenan Evren' in sözde Atatürkçüğü'nden ayrıştırma çabamı bazıları anlamamazlıktan gelebilir ama başta CHP' liler olmak üzere halkımız beni de partimi de gayet iyi anlamaktadır." ifadelerini kullanan Canan Kaftancıoğlu "hep ileriye bakan, aklı, bilimi ve devrimciliği öne çıkaran dinamik Mustafa Kemal Atatürk' ü sahiplenmeye devam edeceğim." diyerek Atatürkçülük ile ilgili bakışını da ortaya koydu. 

Atatürk' ü anlamayı değil kullanmayı tercih edenlerin rahatsızlık duyması gerektiğini de açıklmasına ekleyen Kaftancıoğlu  ses kayıtlarınn tamamının toplantıyı düzenleyenlerde mevcut olduğunu da belirtti. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

Bu haber 2646 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()