“Kadınları değil kadın cinayetlerini durdurun”

Şilili kadınlardan dünyaya yayılan 'Las Tesis' danslı protesto için İstanbul Kadıköy’de toplanan kadınlara yönelik yapılan sert polis müdahalesi sebebiyle bir açıklama yapan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “dur” demek için yapılan barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” dedi.

10 Aralık 2019 - 06:18

Şilili kadınlardan dünyaya yayılan 'Las Tesis' danslı protesto için İstanbul Kadıköy’de toplanan kadınlara yönelik sert polis müdahalesi nedeniyle açıklama yapan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “dur” demek için yapılan barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” dedi.


Kadın cinayetlerinin ülkemizin en temel problemlerinden birini oluşturduğunu ifade eden İKKB Başkanı Huriye Serter, bu konuda kadınların verdiği barışçıl tepkiye emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmasını doğru bulmadığını ifade etti.


Şili’deki Feminist örgüt Las Tesis’in 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği, kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği dansın tüm dünya kadınları tarafından benimsendiğini söyleyen Serter, “İzmir Kadın Kuruluşları Birliği olarak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İstanbul’da da kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve “dur” demek için yapılan barışçıl danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” dedi.


Kadına karşı uygulanan şiddeti ortadan kaldırmak için güçbirliği ve dayanışmanın şart olduğunu söyleyen Serter, “Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için tüm kamu kuruluşları, özel sektör ve STK’lardan işbirliği ve güçbirliği bekliyoruz” diye konuştu. ”

Bu haber 651 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()