KADINLARA ÖZ SAVUNMA DERSİ

Kadınların şiddet, kapkaç ve tacize karşı kendilerini korumalarını sağlamak amacıyla Çiğli Belediyesi tarafından “Kadına Şiddete Karşı Öz Savunma” kursları açıldı.

29 Mart 2018 - 12:59

Çiğli Belediyesi tarafından haftanın iki günü Çiğli Atatürk Spor Salonu’nda ücretsiz verilen kurslara çalışan kadınlar, ev kadınları, öğrenciler ile çalıştığı iş kolu itibariyle şiddet riski altında bulunan kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.  Taciz, kapkaç ve aile içi şiddete karşı kadınların kendilerini korumalarını sağlayacak öz savunma eğitimleri belediyenin Taekwondo Antrenörü Milli Sporcu Nesibe Altun tarafından veriliyor.  Kadınların bir hareketi öz savunmada refleks haline getirene kadar kursa devam etmelerini isteyen Antrenör Nesibe Altun, kadınların kendilerine öz güven duyana kadar eğitim alacaklarını söyledi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de yaşayan kadınlara yönelik olarak hazırladıkları öz savunma projesinin toplumun her kesiminden ilgiyle karşılandığını söyledi.  Kadınların kendilerini koruyacak düzeye gelene kadar kursa devam edeceklerini belirten Başkan Arslan şöyle konuştu; “Aile içi şiddet hem kentsel hem de kırsal alanlarda birçok kadının hayatını olumsuz etkileyen bir problemdir.  Kadınlarımızın şiddete karşı farkındalık oluşturma ve şiddeti önleme çalışmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle şiddete uğrayan veya risk altında bulunan kadınlarımızın kendilerini korumaları açısından öz savunmalarını sağlayabilmeleri için kurs açtık. Onların gerek aile yaşamında, gerekse sosyal yaşamlarında kendilerini korumaları, özgüvenlerini elde etmeleri, onların psikolojik travmaları atlatmalarına katkı sunmak istiyoruz. Çünkü ruh ve bedenen sağlıklı, mutlu ve huzurlu kadınlar mutlu yarınlar demektir. Bu anlamda verdiğimiz kurslarla da kadınlarımız özgüven kazanmış ve kendilerini koruyabilecek seviyeye gelmişlerdir.”

Bu haber 1609 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()