Kadın derneklerinden İstanbul Sözleşmesi çıkışı

İzmirli kadın dernekleri: ”Pınarlar ölmesin diye var İstanbul Sözleşmesi”

22 Temmuz 2020 - 12:02

İzmir kadın derneklerinden Pınar Gültekin’in katli için açıklama geldi. İstanbul Sözleşmesi’ne vurgu yapan kadın dernekleri, Pınar Gültekin’in katlini lanetlerken, İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekmeyi düşünmek yerine, sözleşmenin harfiyen uygulanması gerektiğinde ısrarcı olduklarını belirttiler.

 

 

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

 

Bir kadın daha vahşice katledilirken biz kadınlar artık sözün bittiği noktadayız. Pınar Gültekin’i katleden aslında sadece bir kişi değil, kadını ikinci sınıf varlık olarak gören anlayışın bizatihi kendisi olmuştur.

İstanbul Sözleşmesi’nin önemini biz zaten biliyorduk, Pınar Gültekin’in katli belki bu sözleşmenin ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasını sağlar diye umuyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni sadece kabul etmek değil aktif bir şekilde uygulamak gerektiğini de ısrarla, her platformda söyledik, söylüyoruz. Eğer İstanbul Sözleşmesi hakkıyla uygulansaydı, yani kadına yönelik şiddette önleyici tedbirler hakkıyla yerine getirilseydi belki de Pınar Gültekin için bu açıklamayı yapmak zorunda kalmazdık.

İstanbul sözleşmesi kadınları yaşatır, bunun görülmesi ve bu sözleşmeden geri dönülmemesi elzemdir. İstanbul Sözleşmesi, katillere takım elbise giydi diye iyi hal indiriminin ve cinayete gerekçe olarak katilin ürettiği yalanların kabul görmesinin önünde engeldir. Sözleşme koruma talep eden kadına kalkandır. Bu sorun sadece kadınların çözeceği sorun değildir. Kadın ve erkekler olarak birlikte hareket ederek bu sorunu çözebiliriz. O sebeple Pınar Gültekin’in katli bu ülkenin kadınları için artık bir milat olsun, başka Pınarlar ölmesin diye İstanbul Sözleşmesi aktif olarak uygulanmak zorundadır. Artık yeter!

 

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:

Her yıl, her ay, her gün kadınlar öldürülürken bu ülkenin İstanbul Sözleşmesi’nden imzasını çekmeyi tartışıyor olmasından hicap duyuyoruz. İstanbul Sözleşmesi kadınlara yaşam sunan bir sözleşmedir. Bu sözleşmeden bırakın imza çekmeyi, her maddesini hakkıyla uygulamak gerekiyor. Pınar Gültekin’in katledilmesi bu sözleşmenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi diye düşünüyoruz.

Kadınları ölüme sürükleyen iklimi besleyen, kadın katili erkeklere kol kanat geren anlayış bu toplumdan sökülüp atılmalıdır. Pınar Gültekin’in vahşice katledildiği ortamda hala erkeği koruyacak, ona kol kanat gerecek yorumların yapılabiliyor olmasıdır aslında bizim temel sorunumuz. Katillerin indirim alabilmek için ürettiği yalanların toplumun bir kesiminde ve mahkeme salonlarında pirim görmesidir aslında sorunumuz. O sebeple mücadelemiz bir imza değil, İstanbul Sözleşmesi’nin hakkıyla uygulanmasıdır. Başka Pınarlar, başka Özgecanlar ölmesin diyedir mücadelemiz. Bu konuda İZİKAD olarak İstanbul Sözleşmesi’nin harfiyen uygulanmasını talep ediyor, Pınar Gültekin’in katledilmesini lanetliyoruz.

Bu haber 3629 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()