Juri Özel Ödülü Güneş Gözlü Çocuklar’a

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde yönetmenliğini Alper Akdeniz’in üstlendiği "Güneş Gözlü Çocuklar" belgeseli 3056 film arasından belgesel dalında "Juri Özel Ödülü” ne layık görüldü.

10 Aralık 2019 - 11:35

Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğunun 2018-19 yıllarında köy okullarında yaptığı eğitim konserlerini konu alan Güneş Gözlü Çocuklar belgeseli yüzlerce çocuğun mutluluğunu beyazperdeye taşıdı.

“ BU ÖDÜL MİLYONLARCA GÜNEŞ GÖZLÜ ÇOCUĞUMUZA ARMAĞAN OLSUN“

Ödül töreninde konuşan yönetmen Alper Akdeniz “Bu yola çıkmamızı sağlayan ve hikayenin kahramanı olan Gündüz Öğüt başta olmak üzere tüm Anadolu Yaylı Çalgılar grubuna teşekkürü borç biliriz. Baştan bu yana çok inandığımız bir hikaye olan "Güneş Gözlü Çocuklar" belgeselimizin tamamı Mavi Sanat bünyesinde çekilmiştir. Başta topluluk sanatçılarımız Sibel Aran, Banu Yenilmez, Sonat Onur Yaşlıçam, Özge Tanrıver, Betül Yıldıztekin, Hande Taban, Olcay Alkan, Başak Yalçın, Murat Alkan olmak üzere, yapımcımız H Kemal Özkan’a, görüntü yönetmeni Cem Uğur ve Ahmet Akdeniz’e, afiş tasarımını yapan Nurcan Durmaz’a, Festival Komitesi ve Jürisine, İZDSO Müdürlüğüne,  Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, Anadolunun İsimsiz kahramanları can öğretmenlerimize, okul yöneticilerine sonsuz teşekkür ederim. Mutluluğumu kelimelerle anlatamam. Bu ödül milyonlarca Güneş Gözlü Çocuğumuza armağan olsun.” dedi.

Güneş Gözlü Çocuklar belgeseli Dünya çapında 150 civarında festivale katıldı. Bazılarında finale seçildi. Filmin tamamı festival süreçleri bittikten sonra izlenebilecek.

 

Bu haber 851 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()