İZSU’dan Foça’nın içme suyu şebekesi için 58 milyon liralık yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’da eskiyen ve kaçaklara neden olan tüm iletim hatları ile su şebekesini yeniliyor. Yaklaşık 100 km’lik imalat çalışmasını yılsonuna kadar tamamlamayı hedefleyen İZSU, Foça’nın 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını bu yatırım sayesinde karşılayacak.

19 Haziran 2020 - 13:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’nın eskiyen su şebekesindeki kayıpların en aza indirilmesi için 40 yıllık içme suyu alt yapısını yeniliyor. Şebeke ve iletim hatları ile birlikte yaklaşık 100 kilometrelik imalat çalışmasının maliyeti ise 58 milyon lirayı buluyor. Yapalak mevkii ile Atatürk Mahallesi arasında ilçeye su aktaran 22 kilometrelik eski ve yetersiz iletim hattının yenileme çalışmalarına devam eden İZSU Genel Müdürlüğü, mevcut hatta yaşanan arızalar ve su kaçaklarını sona erdirecek. İZSU turizm sezonunun sona ermesinin ardından tüm ekipleriyle ilçenin pek çok yerinde şebeke yenileme çalışmalarını sürdürecek. İlçedeki imalat çalışmaları 2020 yılı sonunda tamamlanacak.

2050’ye kadar su sorunu yaşanmayacak
İçme suyu hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, “Foça ilçesinin içme suyu ihtiyacı en az 2050 yılına kadar daha uzun ömürlü borularla sağlıklı bir şekilde karşılanacak. Bu çalışmalar kapsamında büyük bir depolama tesisi de yapılıyor. Foça Deniz Üs Komutanlığı’nın yanında yer alan 50 metreküplük su deposunun yerine yaklaşık bir günlük içme suyu da depolayabilecek 5 bin metreküplük su deposunun yapımına başlandı” şeklinde konuştu.

Bu haber 1477 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()