İzmirli Lara ve Masal, Japonya’daki yarışmada “Kanagawa Prize” ödülüne layık görüldü

İzmir’de yaşayan 11 yaşındaki Lara Turan ve 12 yaşındaki Masal Üçer pastel boya resim çalışmalarıyla katıldığı Japonya 22'nci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması'nda 'Kanagawa Prize' ödülüne layık görüldüler. Türkiye'den ödül kazanan üç çocuktan ikisi oldular.

14 Mart 2023 - 13:10

Mutluluk Sanat Atölyesi Yetenek Kursu öğrencisi Lara Turan, İzmir’i resmettiği pastel boya çalışmasıyla ilgi çekti. İzmir, Cittaslow 2021 Genel Kurulu'nda dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edilmişti. Lara, resminde İzmir’in ikonik noktalarını hayalleriyle geliştirerek Slow City’nin sembolü olan salyangoz üzerinde kendini de resmederek Japonya 22'nci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

 

Masal Üçer ise Muğla Fethiye’de Likyalılara ait Amintas Kaya Mezarlarını resmederek yarışmada 'Kanagawa Prize' ödülüne layık görüldü.

 

Kanagawa Prize ödülüne değer görülerek Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin eserleri Kanagawa Kataloğunda yer alacak, ayrıca eserler 11 Temmuz - 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Japonya’da bulunan Earth Plaza Galeri’de sergilenecek.


50’den fazla ülkeden eserin katıldığı yarışmada Mutluluk Sanat Atölyesi Yetenek Kursu öğrencileri toplamda 3 ödül sayısına ulaştı. Atölyenin ABD, Japonya,İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Hindistan gibi  bir çok ülkeden sayısız ödülü bulunmakta. 8 yıldır hizmet veren atölye her yıl ulusal ve uluslararası düzeyde bir çok yarışmaya katılım sağlamak adına öğrencilerini teşvik ediyor.

Yarışma Hakkında Bilgi
 

Orjinal Adıyla “ 22st Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition ” uluslararası prestijli resim yarışmalarından biridir. 1979 yılıda ilk kez düzenlenen yarışma 1981 yılından itibaren her yıl düzenlenmekte. 22.si bu yıl gerçekleşti.

KANAGAWA PRIZE ödülüne değer görülerek Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin eserleri Kanagawa Kataloğunda yer alacak ! Ayrıca eserler 11 Temmuz - 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında Japonya’da bulunan Earth Plaza Galeri’de sergilenecek.


Yarışma

JICA:President of the Japan Intrnational Cooperation Agency Award (JAPONYA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ AJANSI)

UNESCO:President of the Nacional Federation of UNESCO Associations in Japan Award @unesco

JF:President of the Japan Foundation Award (JAPONYA VAKFI) @japan

U.N.A: President of The United Nations Association of Japan Award (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER)

YMCA: The National Council of YMCAs of Japan Award (JAPON KONSOLOSLUĞU )

UNICEF:Chairperson of the Japan Committee for UNICEF Award @unicef @unicefturkiye

Tarafından desteklenmektedir.

Yarışmanın amacı, geleceğin toplumunun taşıyıcıları olacak çocukların hayallerini ve yaratıcılıklarını besleyerek, farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını anlamalarına teşvik etmek ve yaptıkları resimlerle uluslararası değişimleri daha da ileriye götürmelerine destek olmaktır.

 

2023/03/2023-03-14-13-16-21.jpg
Bu haber 562 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()