İzmirli kadınlar çalıştayda buluştu

01 Ekim 2019 - 13:20 - Güncelleme: 01 Ekim 2019 - 13:41

İzmir İş Kadınları Derneği(İZİKAD) öncülüğünde hayata geçirilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İş Yaşamında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi Projesi “Sosyal İçerme ve Çeşitlilik” Çalıştayı başladı. Kordon Otel’de yapılan ve iki gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmalarını İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Akdeniz İş Kadınları Dernekleri Federasyonu (AFAEMME) Yönetim Kurulu Başkanı Maria Helena Da Felipe Lehtonen, Almanya Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Hrvoje Cvitanovic yaptı.

 

“Konfor alanlarımızdan çıkalım, sınırları zorlayalım” 

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’de yasal düzenlemelerin yeterli olmasına rağmen kadınların, siyasal, sosyal ve ekonomik hayatının önünde engellerin bulunduğunu vurguladı. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanması aşamasında, kadınların ekonomik hayatın her alanında yer almalarını hedefleyen, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs), iş dünyası için son derece işlevsel olduğunu dile getiren Huriye Serter, “Toplumsal kimlikleri ne olursa olsun, tüm insanların sosyal ve ekonomik haklara erişimlerinin önündeki engeller kaldırılsın. Konfor alanlarımızdan çıkalım ve sınırları zorlayalım. Hükümetler, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum, özel sektör, üniversiteler ve medya, hep birlikte ve işbirliği içinde, tıpkı bugün burada bu projede olduğu gibi bir araya gelelim ve tüm insanlar için en iyisini yapmaya çalışalım” dedi.

“Siz yol gösterin, biz o yolu açalım”

Kadınların toplumsal yaşamda etkinliğinin arttırılması için daha çok protokol imzalayacaklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kadınların toplumsal, ekonomik ve sosyal alanda daha fazla söz sahibi olması gerektiğinin altını çizdi. Soyer, “Kadının olmadığı her yer ve konu eksik kalıyor. Çünkü medeniyet kadınla birlikte başlayan bir süreçtir. Siyasetçilerin topluma empoze ettiği devlet baba söylemini İzmir’de değiştireceğiz. Belediye ana söylemini öne çıkararak tüm İzmir’de kadın konusunda büyük bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Üretken, koruyan ve çabalayan bir belediye olmak istiyoruz. Şu anda 17 Kadın belediye otobüs şoförümüz göreve başladı. Kısa sürede bu rakamı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Kadifekale’de Pagos Üretici Pazarı kurduk. Yeni kadın üretici pazarları da kuracağız. İzmir’de de kadın konusunda ulusal ve uluslararası ölçekte başarılı çalışmalar yapan İZİKAD’a yürekten teşekkür ediyorum. Siz bu konuda bize yol gösterin biz bu yolu açalım” diye konuştu.

“Daha fazla çalışılmalı”

(AFAEMME) Yönetim Kurulu Başkanı Maria Helena Da Felipe Lehtonen'nin oturuma katılamaması nedeniyle Toplantıda açılış konuşmasını AFAEMME  Genel Sekreteri Beatriz Fernandez Tubau gerçekleştirmiştir.

Daha fazla kadın girişimciyi bir araya getirdiklerini ve eşitlikçi toplum düzeni yaratmak istediklerini dile getiren (AFAEMME) Genel Sekreteri Beatriz Fernandez Tubau, kadınların hak ettiği toplumsal statüsünü arttırmak için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Almanya Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ise kadınların iş hayatında yasal güvencelerle korunarak desteklenmesi gerektiğini söyledi. Almanya’da yeni yürürlüğe giren yasa ile kadınların erkeklerle aynı maaşı almasının sağlandığını anlatan Lassig, kadınların bu konuda bir güvenceye kavuştuğunu kaydetti.

Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçisi H. E. Hrvoje Cvitanovic, de kadınları toplumsal yaşama tam entegre eden bir ülkenin olmadığını ve kadınların iş yaşamında bulunma yüzdeleri ülkelerinin gelişmişlik seviyelerini belirlediğini söyledi.

“Teknoloji kadın istihdamına katkı sağlayacak”

Açılış konuşmalarının ardından Oracle Bulut Çözümleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Pınar Rua Aksu da yaptığı sunumda gelişen teknolojinin kadının istihdamına katkı sağlayacağını düşündüğü söyledi.

Çalıştayda ayrıca “İş Yaşamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”,He For She” Deneyimleri ve interaktif çalışma gerçekleştirildi. Çalıştayın yarınki oturumda Neptün Soyer başta olmak alanında başarılı kadınlar ”Fark Yaratanlar” oturumu ile hikayelerini paylaşacaklar.

 

 
 
 

2019/10/2019-10-01-13-23-29.jpg
Bu haber 1392 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()