İzmirli çocuklar meşe palamudu ekti

Orman İzmir kampanyası kapsamında İzmirli çocuklar bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi'ndeki zeytin ormanlarıyla buluştu. Etkinlikte ç ;ocuklar meşe palamudu tohumu ekti.

03 Şubat 2020 - 09:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği, İzmirli çocukları bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi'ndeki zeytin ormanlarıyla buluşturdu. Çocuklar altmışar kişilik dört grup halinde kendileri için hazırlanan yürüy&uu ml;ş rotasını takip etti. Doğa Derneği’nden uzmanların eşliğindeki bir buçuk saatlik yürüyüşte çocuklara, Akdeniz orman ekosistemi ve buradaki canlıların yaşam döngüsü anlatıldı. 

 

Her çocuk bir meşe palamudunu toprakla buluşturdu 

Yürüyüşün ardından her çocuk bir meşe tohumunu toprakla buluşturdu. Tohumun filizlenmesine şahit olmak üzere çocuklara tohum ektikleri viyol verildi. Çocuklar kendilerine dağıtılan kılavuz eşliğinde tohumu filizlendirecek. Bir ay sonra filizlenmeye başlayan meşe palamudu, bir yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan park projesi kapsamında yaşayan parklara dikilecek.   

 

Çocuklar doğayı sahiplenecek 

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de katıldı. Gökçe özellikle çocukların Akdeniz ekosistemini, buradaki yaşam döngüsünü deneyimleyebilecekleri ve daha sonra kendi ektikleri meşe palamutlarının büyüme sürecini gözlemleyebilecekleri bir gün organize ettiklerini söyledi. Buğra Gökçe şöyle konuştu: “&C cedil;ocuklar filizlendirdikleri tohumlara yine kendileri sahip çıkacak. Doğa yabancılaştıkları, farkına varmadıkları bir dış unsur olmak yerine sahiplendikleri bir unsur olacak. Bu çok kıymetli bir şey ve başkanımızın temel vizyonlarından da birisiydi. Doğaya dönüş hareketini İzmir Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar destekleyecek.”  

 

Ekimin ardından misafirlere yöre kadınlarının yaptığı yerel lezzetlerden ikram edildi.  

Bu haber 722 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()