"İzmir Ve Bayraklı'ya Sahip Çıkın"

İhale ve rant çetelerinin kendisini istemediği yönünde yaptığı açıklamalarının ardından yeni açıklamalar yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’in başına rant çetelerinin desteklediği bir ismin getirilmeye çalışıldığını belirterek, İzmirlilerin İzmir’e sahip çıkması çağrısında bulundu ve “İzmir’e ve Bayraklı’ya sahip çıkın, yoksa İzmir’i parsel parsel satacaklar” şeklinde uyardı.

03 Ocak 2019 - 09:33 - Güncelleme: 03 Ocak 2019 - 11:17

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığından çekilen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın geri dönmesi için başlatılan eylemler sürüyor. Belediye binasının önünde toplanan çalışanlar ve ilçe sakinleri Başkan Karabağ’ın başkan olarak kalması için destek eylemleri yapıyor.

İhale ve rant çetelerinin kendisini istemediği yönünde geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bugün de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZMİR’İN BAŞINA RANT ÇETELERİNİN BAŞINI, BİR SOYGUNCUYU GETİRMEK İSTİYORLAR

Belediyelere ihale mafya ve imar-ruhsat yolsuzluğu çetelerinin müdahale ettiğini müdahale ettiğini, 10 yıl boyunca kişiye özel imar plan tadilatı yapılmayan tek belediyenin Bayraklı olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’i İstanbul gibi beton yığınına çevirmek isteyen çetelerin ciddi bir çalışma içinde olduğuna dikkat çekti.

İZMİR’E VE BAYRAKLI’YA SAHİP ÇIKIN, YOKSA İZMİR’İ PARSEL PARSEL SATACAKLAR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir’in başına rant çetelerinin desteklediği bir ismin getirilmek istendiğini savunarak, “İzmir’in başına rant çetelerinin başını getirmek istiyorlar. Bir soyguncuyu İzmir’e getirmek istiyorlar. Söz konusu olan ben değilim. Gariban İzmirlinin hakları söz konusu. Tek başına Hasan Karabağ’ın mücadelesi yetmiyor. Sağ olun var olun. Ben bir çırayı yaktım, bir ateşi yakıyorum. Diyorum ki; İzmir’e ve Bayraklı’ya sahip çıkın.  Bu mücadeleyi İzmir’de yürütüp Ankara’yı kendinize getirmezseniz İzmir’i parsel parsel satacaklar” dedi.

HASAN KARABAĞ’IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

KİŞİYE ÖZEL İMAR PLAN TADİLATI YAPILMAYAN TEK BELEDİYEYİZ

Belediyeleri  ihale mafya çeteleri, imar yolsuzluğu ve ruhsat yolsuzluğu çeteleri müdahale ediyor. Belediye hakimiyetini ellerine geçirmek için siyasete müdahale ediyor bu şahıslar. Bunların partisi yok. Her partiye giriyor bunlar. Türkiye hiç olmadığı kadar kötü bir dönem yaşıyor, bu açıdan. Rant çeteleri, mafyalaşmış gruplar adaleti dışarıda arayıp dışarıda çözüyorlar. Siyaset yapan unsurlar, aday belirlerken maalesef bunların etkisinde kalıyor. On yıl içerisinde kişiye özel imar plan tadilatı yapılmayan tek belediye Bayraklı Belediyesi’dir. Siyasilerin kolay kolay iş takip edemediği tek belediye Bayraklı Belediyesi’dir. Piyasadaki müteahhitlere sorun. Kimden  rüşvet istenmiş, kimin yolsuzluğuna evet denmiş. Ben otopark parası vereyim, otopark yapmayayım. Böyle şeyler olmadı belediyemizde.

İZMİR’İ İSTANBUL GİBİ YAPMAK İSTİYORLAR

Benim tarzımda biri İzmir’de aykırı oldu. Kendi partisi içinde ve diğer cenah içerisinde. Nereden yakalayalım da bu adamdan kurtulalım süreci sürüyor. Tamam mı arkadaşlar? Bir kere onlara şunu söyleyeyim; bir, bana hırsız diyemezsiniz. İki; ihale rantları peşinde koştu diyemezsiniz. İhalelerin yaklaşık maliyetleri ve kar oranları ortadadır. İmarda şurayı imara açtı, bu şirkete ilave 15 bin metrekare ilave inşaat izni verdi, bilmem ne şirketini Bayraklı’da gözbebeği yaptı diyemez kimse. İzmir’i İstanbul gibi yapmak istiyorlar.

GARİBAN HALK GECEKONDULARINA SAHİP ÇIKSIN, YEDİRMESİN İSTİYORUM

Ben bu gecekondu sahiplerine satmayın satmayın diyorum. Onlar da başlarına geleceklerini bile bile başka yere gidiyorlar, siyaseten. On yıl biz olmasaydık, bu gecekondular talan edilmişti. Benim öfkem ve gayretim İzmir’in kırsalında yaşayan gariban halk, ellerindeki gecekondularına sahip çıksın, yedirmesin istiyorum. Bu sahile emsal 3,5 dedim. Yani bin metrekarelik bir arsaya, 3 bin 500 metrekare inşaat izni veriyorsunuz. Ama gecekondulardaki, örneğin Yamanlar’da bin metrekare arsaya bin metrekare inşaat izni veriyorsunuz. Peki buradaki arsalar kimlerin? Kumarhaneciler dahil olmak üzere bütün holdinglerin. Zengine var, fakire yok.

BENİM YAPTIĞIM İMAR DÜZENLEMELERİNE BAKIN….

Benim yaptığım imar düzenlemelerine bakın, Adalet Mahallesi, Çay, Tepekule, Manavkuyu’nun bir bölümünü on kat yaptık. Ama herkese yaptık. Onun için rüşvet olmadı. Yamanlar bölgesini, yetiştirebildiğim kadarıyla, büyükşehiri zorlaya zorlaya o bölgeyi de sekiz, on kata çıkardık. Uygulamayı şimdi durdurduk. Bu döneme yetişir mi Allah kerim. Bu büyükşehirin ağırlığıyla biraz zor.

BURASI KARABAĞLAR DEĞİL

Doğançay'ın imarlarını değiştirdik. Bu dağı yaptırtamadım. Çünkü buradaki kentsel dönüşüm belgesini ilan ettim. Sonra çalışmaya başladık. Bir kanun çıkardılar. Bu yetkileri büyükşehire verdiler. Büyükşehire devrettik. İki sene bekledi büyükşehir. İki sene yapmadı, sonra baktı, proje hazırlattı, ikna edemedi oradakileri. Çünkü burası Karabağlar gibi değil. Burayı Karabağlar ile karıştırıyor. Orada deniz mi var, böyle manzara mı var, böyle kupon araziler mi var? Örnekköy, Karabağlar yapılsın, görür beğenir buradakiler ikna olurlar. Olmaz. Oradakiler ikna olmazlar. İkna olmamakta da haklılar zaten. İmarını değiştirelim, bu insanlar kendileri pazarlasın dedik. Önemli olan vatandaşın gönlü ile istediği kadar alabilmesidir. Bu kentin genelinde var bu arkadaşlar. Çeperlerine bakanlar köy gibi diyor. Evet öyle gecekondular var, köy gibi. 15 yıldır  değiştirmedin kardeşim. Zengine var, fakire yok.  

İZMİR HALKI İZMİR’E SAHİP ÇIKSIN, BENCE PARSEL PARSEL SATACAKLAR, SİZE  SÖYLEYEYİM

Ayın dördünde bir mahkeme var. Polis, savcı olmuş, adam hırsızlık yapmış, FETÖ’den yatmış beni yargılıyor. Sen kimsin hırsız köpek? Adam müebbet yemiş, bizim dosyayı devam ettiriyorlar. 1,5 -3 yıldır. Niye biliyor musunuz? Kafası meşgul olsun acaba ne olacak diye. Ama son 3 ay kaldı. Bence sizlerin örnek olup bu tabloyu İzmir’e yayılması gerekiyor. İzmir halkı İzmir’e sahip çıksın. Bence satacaklar parsel parsel, size söyleyeyim.

BANA BİRŞEY OLMAZ DEMEYİN, BUNLAR İÇİN MEMUR FALAN HİKAYE

Partilerin adayı olmadan kimsenin yanında kımıldamayın. Akıllı olun. Kim gelirse gelsin, sen belediye çalışanısın. Sözleşmeli personeller var. Korkutmak istemiyorum. Taşeronla, KHK ile belediye şirketine geçen personelin imza yetkisi de var ihalelerde. Artık sivilleştiriyor hükümet. Memurluğu yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Bana bir şey olmaz demeyin. Bunlar için memur falan hikaye.

BAYRAKLI’NIN YOLUNU BİLMEYEN MÜTEAHHİT NEDEN GELİP BAYRAKLI’DAN ADAY OLUYOR?

Ya kardeşim Bayraklı’nın yolunu bilmeyen müteahhit adaylar gelip Bayraklı’dan aday oluyor. Sizin ne işiniz var burada? Yav kardeşim sen müteahhitsin, yanında 300-500 kişi çalışıyor. Bayraklı’ya niye aday oluyorsun? Aylık maaşı 10 bin lira buranın. Meseleyi böyle alın.

BELEDİYE BİNASININ YARISINI BÜYÜKŞEHİR YAPTI SÖYLEMİ YALAN

Bu belediye 53 trilyona mal oldu, 8 trilyonunu büyükşehir, 3 trilyonunu valilik verdi, onun dışındaki bütün harcama Bayraklı Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapıldı. Yarı yarıya yapıldı, büyükşehir yarısını verdi falan yalan. Büyükşehir Belediyesi'nin on yıldır Bayraklı Belediyesi’ne üç dört bina için yaptığı yardım 10-11 trilyon. Ama büyükşehir belediyesinin şuradaki ara yol başta olmak üzere, 2,5 trilyon biz ödedik. Onun bunun arsasına girip büyükşehirin el attığı yerlerdeki mahkemeleri, büyükşehir bize ödetti. Büyükşehirin avukatları da kahramanca savundular. 10 trilyon büyükşehirin yaptığı bedelsiz arsaların, gariban Bayraklı’nın bütçesinden çıktı.

BÜYÜKŞEHİR YÜZÜNDEN 17 TRİLYON HACİZ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ ÇÜNKÜ…

Şu anda arsalarımızın 120’sinin üzerinde ipotek var. Büyükşehir gitmiş istimlaksız yol yapmış vatandaşın arsasına. 17 trilyon adam bize ödettirmek istiyor. Büyükşehir’in avukatları da kahramanca savunuyor. Biz yaptık ama sen ödeyeceksin diyor. 17 trilyon haciz Bayraklı Belediyesi üzerinde. Bunun ana sebebi Büyükşehir Belediyesi’dir. Büyükşehir ile ilişkilerimizdeki nakit meselesi budur. Gerisi yalandır. Rakamlar burada.

HANGİ PARA BABALARI DOSYAMIN ARKASINDAN, HANGİ SİYASİ DESTEKLEMİŞ AÇIKLAYACAĞIM…

Bilmediğiniz şeyleri burada anlatıyorum. Ama başka şeyler de var bilmediğiniz. Mahkeme süreciyle ilgili 31 Mart’tan sonra ciddi açıklamalar yapacağım. Hangi para babaları benim dosyamın arkasındaymış. Hangi siyasi desteklemiş. Hangisi bu işi hangi savcıya yaptırmış. Tek tek açıklayacağım. Kendine güven gelsin burada benimle tartışsın.

Bu haber 1704 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()