İzmir Kısa Film Festivali’nden Tanıtım atağı

İzmir Kısa Film Festivali tanıtım atağını, İtalya’da Torino Kısa Film Marketi’nin ardından Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali ile sürdürüyor.

06 Aralık 2019 - 13:34

İzmir Kısa Film Festivali, Torino Film Market’te seçilen 10 film festivali ile birlikte “Pitch Your Festival” Bölümü’nde sektör profesyonellerine ve işbirliği amaçlı diğer festivallere tanıtım yapma fırsatı yakaladı. Sunumların ardından yapılan görüşmelerde yoğun bir ilgi vardı.

 

Geçen yıl Çin’de Türkiye Turizm Yılı kabul edilmesi ile başlayan İzmir Kısa Film Festivali ve Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali arasındaki ortak çalışma, Türkiye Çin ortak yapımı İzmir’i tanıtmaya yönelik gerçekleştirilen ilk filmler ile sonuçlandı. Ayrıca festivalde Türkiye onur konuğu ülke ve İzmir Kısa Film Festivali de konuk festival olarak ağırlandı. Yapılan Türkiye Sineması ve yapım olanakları sunumu ise büyük beğeni topladı. Bu yıl da ortak çalışma geliştirilerek devam ediyor.

 

Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali’ne Türkiye’den Kısalar damgasını vuracak.

 

Toplam 1 Milyon Yuan ödülün verildiği yarışmalı bölümde Yılmaz Özdil’in yönetmenliğini yaptığı “Ağır Yük”, çeşitli gösterim kategorilerinde ise Volkan Budak’ın yönetmenliğini yaptığı Eksik ve Evrim İnci’nin yönetmenliğini yaptığı Paradox Bir At Yarışı olmak üzere Türkiye’den 3 kısa film Çinli izleyiciler ile buluşacak. Ayrıca Film Market bölümünde yapılacak olan sunumda İzmir Kısa Film Festivali tanıtımı ve Yönetmen Korhan Günay’ın Kültür Bakanlığı destekli projesi “Değnekten At” filminin Çin’den ortak yapımcı bulmak için sunumu gerçekleştirilecek. 

İşbirliği artarak devam ediyor.

 

Bu yıl ayrıca iki festival arasında imzalanacak olan işbirliği mutabakatı ile, genç yönetmenleri ortaya çıkartmak, uluslararası yetenekler yetiştirmek, kısa film kültürel değişimlerini teşvik etmek ve ortak ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek ve bu sayede uzun metraj filmlerde, televizyon yapımlarında ve kısa filmlerde işbirliği modellerinin gelişimi sağlanacak.

Bu haber 934 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()