İzmir Kent Konseyi’nde İstifa Skandalı

CHP Konak’ta ilçe başkanı seçilen Çağrı Gruşçu’nun İzmir Kent Konseyi Başkanlığı görevinden istifa ettiğine dair konseyden yapılan açıklamanın Gruşçu’nun istifa etmeden ve haberi olmadan gerçekleştiği ortaya çıktı.

11 Mart 2018 - 19:04

İzmir Kent Konseyi’nde istifa skandalı yaşanıyor. İzmir Kent Konseyi Başkanlığı görevinden istifa ettiğine dair konseyden yapılan açıklamanın Başkan Gruşçu’nun istifa dilekçesini teslim etmeden ve haberi olmadan gerçekleştiği ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisi tarafından Gruşçu’nun istifa ettiğine dair metin tüm konsey üyelerine gönderildi.

İzmir Kent Konseyi tarafından cuma günü yapılan yazılı açıklamada Gruşçu’nun ilçe başkanı olmasının ardından istifasını konseyin yürütme kurulu üyelerine bildirdiği duyurulmuştu. Yapılan açıklamada Gruşçu’ya ilçe başkanlığı görevinde başarılar dilenirken, konseyin bundan böyle yürütme kurulu üyeleri toplantılarını, toplantıda hazır bulunan en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak gerçekleştireceği ifade edilmişti. Ayrıca konsey başkanlığı makamının seçimli genel kurula kadar boş kalacağının söylendiği öğrenildi. Olayın ardından Başkan Gruşçu bir açıklamada bulundu.

‘Konsey başkanlığının boş kalması da etik değil’
Gruşçu, konsey başkanlığını sürdürmesi için yasal bir engel bulunmadığını, ancak etik gereği istifa seçeneğini düşündüğünü söyleyerek “Konuyu yürütme kurulu üyelerimle paylaşmıştım. Büyükşehir belediyesi yeterli çoğunluk sağlayamadığımız bir toplantıda istifa etmem halinde başkanın ayrı seçilmesinden ötürü konsey başkanlığının boş kalacağını ve sadece toplantılara kendi içlerinden belirleyeceği kişilerin başkanlık edeceğini söyledi. Yani konsey, görev süresi dolana kadar başkansız kalacaktı. Başka bir göreve seçilmem nedeniyle bir görevi boş bırakmam da etik bir davranış değil. Durum böyle olunca çalışma arkadaşlarımla yeniden değerlendirmeye aldık ve istifa dilekçemi sunmadım.” ifadelerini kullandı.

Emir büyük yerden
Üyelere kendisine danışılmadan gönderilen e-postadan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Gruşçu, “İstifa gibi bir duyuru yapmamış olmama ve belediye personelinin bana danışmadan apar topar e-posta yoluyla tüm üyelere ve basına istifa ettiğimi duyurması neticesinde bu noktaya varıldı. Konsey personeli de talimatı yukarıdan aldığını ve emri uyguladığını söyledi. Açıkçası bugüne kadarki emeğimize saygısızlık yapıldığını düşünüyorum ve çok üzüntülüyüm. İstifa konusunu henüz değerlendirme halindeyiz. Netleşince doğru bilgiyi benden duyacaksınız.” dedi.

Geçmişte neler olmuştu?
İzmir Kent Konseyi’nin 2015 yılında yapılan seçimli genel kurulunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği aday kazanamayınca ve başkan Çağrı Gruşçu’nun seçimi kazanmasının ardından olanlar olmuştu. 

2,5 milyon liradan 10 bin liraya
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehir bünyesinde yer alan ve her yıl 2,5 milyon TL kaynak aktarılan Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nü lağvetmişti. Konak’taki dört katlı konsey binasından tabela indirilmiş ve kapatılan şube müdürlüğünde çalışan 20 personel ise farklı birimlere dağıtılmıştı. Bütçesi yılda 2,5 milyondan 10 bin TL’ye düşürülen, dört katlı hizmet binası kapatılarak bir pasajın içinde iki göz odada sadece iki personelle çalışmaya mahkûm edilen Gruşçu ve yönetimi geçen üç yıl boyunca imkânsızlıklarla başarılı bir çizgi sergilemişti.

İmkânsızlıklarla başarı hikâyesi
Gruşçu başkanlığında geçen üç yıl boyunca İzmir Kent Konseyi, ulaşımdan yerelde kalkınmaya, ARGE’den çevreye, kent tarihinden kadın ve gençlere kadar bu yıl devam eden 13 proje, 4 eylem planı, 1 ana plan, 10 sürekli eğitim programı, 4 akademi çalışması gerçekleştirirken bir de ödül almıştı.

Bu haber 2255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • İzmirli Veli
    6 yıl önce
    Yürütme kurulunun belirttiğine göre istifaya ilişkin karar metninde Çağrı Gruşçunun da imzası var, bu durumda nasıl haberi olmuyor anlayamadım, eğer bu söylenen doğru ise asıl skandal budur...
  • Berk Aydın
    6 yıl önce
    Aziz Kocaoğlu gitmeden başarılı gençlere rahat yok. Ayıp yahu. İzmir\'den adam gibi bir adam çıktı. Ona da çelme atıyorsunuz.
  • Mehmet Ali Sivaslı
    6 yıl önce
    Bu ne menem rezilliktir. Neden başarılı insanların ayağına takoz koyarsınız. İzmir bunu hak etmiyor. Çağrı başkan hiç hak etmiyor. Çağrı başkana yapılan haksızlık derhal giderilmeli ve kendisinden acilen özür dilenmelidir. Çağrı başkan yalnız değildir.
  • İzmirli Ali
    6 yıl önce
    Çağrı Başkana büyük haksızlık yapıldığını üzüntü ile öğrenmiş oldum. Aziz Kocaoğlu'nu esefle kınıyorum. Yanlış karardan dönülmesini istiyorum.
  • Esrefpasali salih
    6 yıl önce
    Sen bu partinin onurusun senin tırnağın taşa deyse dünyayı deviririz sen endişe etme kim senle uğraşsa onun ayağı birbirine dolanır sen yeterki bildiğinden şaşma başkanım benim
  • Bornovalı ali
    6 yıl önce
    Bu aöylediklerine kendin inanıyor musun. Yoksa seni birisi mi seslendiriyor.
  • Büyük başkan
    6 yıl önce
    Yürü bildiğin yolda başkan. Sonuna kadar seninleyiz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()